Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Magazijnrobots dragen bij aan het geluk van werknemers

Magazijnrobots dragen bij aan het geluk van werknemers

De toenemende hoeveelheid aan bestellingen en de hoge verwachtingen van klanten leggen een enorme druk op magazijnen en hun werknemers. Hierdoor ervaren bedrijven moeilijkheden met het behouden van hun personeel. Uit een recent onderzoek van Manhattan Associates blijkt dat 84% van de bedrijven met deze uitdaging kampt. Als antwoord hierop bieden de magazijnrobots van Exotec de oplossing als aanvulling op je personeel. Ze brengen veel voordelen met zich mee voor zowel de gezondheid als het welzijn van de werknemers.

Veilige werkomgeving

Het is geen geheim dat magazijnwerk risico’s met zich meebrengt. Ondanks de strenge gezondheids- en veiligheidsnormen is het door de fysieke aard van het werk bijna onmogelijk om elk gevaar weg te nemen. Het Skypod-systeem van Exotec verbetert de werkomstandigheden door repetitief en fysiek veeleisend werk voor hun rekening te nemen. Dit vermindert het wandelverkeer en handmatig tillen van zware voorwerpen. Bovendien is er geen risico op botsingen, omdat de Skypod robots in een afgesloten omgeving werken en hun activiteiten pauzeren zodra iemand deze omgeving betreedt. De werknemers staan veilig, en rustiger, achter de pickstations.

Werknemersvriendelijke efficiëntie

De Skypod robots verhogen niet alleen de veiligheid, maar ook de operationele efficiëntie. Werknemers kunnen op één plek blijven zonder dat ze moeten tillen of sleuren, terwijl de robots de producten van de rekken naar de verzamelstations rijden. Ze halen snel producten op uit de rekken die zich tot wel 12 meter boven de grond bevinden. Nadat de producten bij de verzamelstations zijn afgeleverd, ronden de magazijnmedewerkers de bestellingen af en maken ze verzendklaar.

Verminderde werkdruk

Robotica vermindert de werkdruk voor bestaande werknemers aanzienlijk. Werknemers hoeven niet meer tegen de klok te racen om de orders te verzamelen.  In plaats daarvan voeren ze interessantere en minder repetitieve taken uit die hen blijven uitdagen. Naast het verpakken van orders kunnen werknemers bijdragen aan value added services. Denk hierbij aan het voorzien van producten van RFID-tags, prijslabels of andere etiketten, iets wat klanten enorm waarderen.

Korte termijn oplossing, lange termijn voordelen

Tot slot blijft het tekort aan arbeidskrachten een groot probleem voor magazijnen. In combinatie met de veranderende klantbehoeften moeten bedrijven meer doen met minder. Het implementeren van schaalbare robotsystemen zorgt voor een wendbaar magazijn dat hiertegen bestand is. Dankzij het Skypod-systeem worden werkzaamheden niet alleen velliger en productiever, maar ook interessanter voor iedereen in het magazijn. Kortom, de magazijnrobots van Exotec zijn ontworpen met het welzijn van mensen in gedachten.

Kies jij ook voor tevreden werknemers in je magazijn? Ontdek hier meer over de slimme magazijnoplossingen van Exotec.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
nl_NLDutch