Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Logistieke automatisering met no-nonsense mentaliteit

Logistieke automatisering met no-nonsense mentaliteit

In de eerste editie van dit nieuwe vaktijdschrift (september-oktober 2023) stelden we u E’Log Automation voor, een turnkey integrator van logistieke automatisatie die in mei 2022 werd opgestart door vier ervaren professionals uit de materialhandlingbranche. CEO en mede-oprichter Sacha Van Droogenbroeck legde uit hoe deze onafhankelijke start-up het verschil wil en kan maken voor ambitieuze ondernemers. Sinds de publicatie van dit eerste artikel is E’Log Automation sterk gegroeid. Tijd voor een update.

Met samen 113 jaar ervaring in logistiek en supplychainmanagement bundelden de captains of industry Sacha Van Droogenbroeck, Patrick Hennebert, Marc Guns en Jan Vercammen hun krachten om een toonaangevende turnkey integrator van logistieke automatisering uit de grond te stampen. “Van bij de start – nu bijna twee jaar geleden – zijn we een no-nonsense automatiseringspartner voor kleine en middelgrote projecten en groeiden we uit tot dé referentie in de Benelux”, herbevestigt Van Droogenbroeck. 

“De ervaring en het uitgebreide netwerk van mijn collega’s en mezelf kwamen erg goed van pas bij de start van onze onderneming. Vandaag loopt onze business goed, met ook mooie vooruitzichten in onze buurlanden.”

Welkom bij de E’Log-familie.

Van vijftien naar veertig

“Zowat een jaar geleden werkte een team van zo’n vijftien gedreven collega’s aan enkele mooie projecten. Binnenkort hebben we veertig medewerkers aan boord, die samen een twintigtal klantenprojecten in goede banen leiden”, zegt Van Droogenbroeck trots. “Ondanks de huidige war for talent verliep de instroom naar nieuw engineeringtalent vrij vlot. Dat danken we voor een groot deel aan ons sterke werkgeversimago en bedrijfsDNA, waarbij we kosten noch moeite sparen om een positieve bedrijfscultuur uit te bouwen. We bieden daarbij veel ontwikkelingsmogelijkheden en autonomie aan onze medewerkers en tal van boeiende logistieke projecten waarin ze zich kunnen uitleven.”

Sterke bedrijfsgroei in 2023

Van Droogenbroeck en zijn collega’s kunnen voor 2023 knappe bedrijfsresultaten voorleggen. “Vorig jaar realiseerden we een omzet van bijna vijf miljoen euro omzet, met tegelijk een mooie winstmarge. Die groei was enkel mogelijk dankzij de tomeloze inzet van ons voltallige topteam, mensen die bezeten zijn door hun vak. Bij elk project staan zij onze klanten van a tot z bij, van scratch tot een volledig concept-ontwerp en de implementatie en onderhoud van een systeem. Omdat we ons voornamelijk richten op kleine en middelgrote bedrijven – tussen 50.000 en 5 miljoen euro –, kunnen we ook onze gepersonaliseerde aanpak maximaal uitspelen. De expertise van onze mensen maakt daarbij het absolute verschil.”

Vier pijlers in dienstverlening

Klanten appreciëren de hands-on aanpak van het E’Log-team. Bij het moduleren van onafhankelijke supplychainoplossingen op maat steunt de onderneming op vier toepassingen. Van Droogenbroeck licht toe: “Een eerste toepassing is het gebruik van AGV’s (Automated Guided Vehicles) en AMR’s (Autonomous Mobile Robots) voor orderpicking en intern transport. De focus ligt op de optimalisatie van (manuele) flows. Een tweede toepassing zijn interne conveyor- en transportsystemen. Voor de derde toepassing kijken we richting microfulfillment, waar alle aandacht gaat naar e-commerce en de optimalisering van foutloze bezorging binnen 24 uur. En ten vierde kijken we samen met onze klanten naar alle mogelijkheden van geautomatiseerde oplossingen voor opslag.”

“Met dit klavertjevier gaan we aan de slag om gebruiksklare geautomatiseerde magazijnen en distributiecentra te integreren met sterke partnerschappen. Het resultaat: korte implementatietijden en kosteneffectieve projecten.”

Samen met klanten worden mooie automatiseringprojecten ontworpen en uitgebouwd.

Prachtige logistieke projecten

Het orderboekje van E’Log Automation is momenteel flink gevuld. En daar zitten enkele prachtige logistieke projecten bij. “Zo mogen we voor een West-Vlaamse frietreus het komende jaar een volautomatisch hoogbouwmagazijn inrichten met state-of-the-art technologische oplossingen. We verwachten dit grootse project begin 2025 af te ronden.” 

“Ook voor enkele snelgroeiende marktspelers in de maakindustrie zetten we onze expertise en ervaring in, met onder andere de inrichting van een magazijn met zelfrijdende robots. En voor een retailbedrijf automatiseren we het transport via rolkarren. Hierbij bepalen we zelf alle elektromechanische componenten en zijn we de lijm tussen de diverse subsystemen in een project. We staan dagelijks klaar om in diverse sectoren – van e-commerce tot food & beverage, van farma tot third-party logistics – onze logistieke expertise in te zetten bij het hertekenen van opslag- en productie-omgevingen.”

V.l.n.r.: Patrick Hennebert, Jan Vercammen, Arnold Melotte en Sacha Van Droogenbroeck

The sky is the limit

Omdat steeds meer kleine en middelgrote ondernemingen al dan niet kleinschalige automatisatieprojecten in logistiek willen implementeren, verwacht Van Droogenbroeck de komende jaren nog voldoende werk op
de plank. 

“Dit jaar zetten we alle zeilen bij om 20 à 25 miljoen euro omzet te genereren. Die doelstelling is echter minder belangrijk dan het nakomen van onze klantenbeloftes. We verkopen niets waar we op voorhand van weten dat de timing niet realistisch is, of waarbij we twijfels hebben over de oplossing. 

Om onze doelstellingen te kunnen halen, zal ik samen met de collega’s tegen eind 2024 een team van minstens 50 medewerkers uitbouwen. Ook in Nederland timmeren we verder aan de weg. Op het einde van het eerste kwartaal van dit jaar plannen we de opening van onze Nederlandse entiteit in de regio van Rotterdam, en gaan we ook daar intensief op zoek naar gemotiveerde talenten in maintenance en engineering die de mouwen willen opstropen, gedreven en positief ingesteld zijn en zo perfect passen binnen onze bedrijfscultuur.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
nl_NLDutch