Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Loadhog lanceert nieuwe automatiseringscontainer

Loadhog lanceert nieuwe automatiseringscontainer

Toonaangevende verpakkingsproducent Loadhog lanceert de Autotote 64, een container die speciaal is ontworpen om de uitdagingen van intralogistieke automatisering aan te gaan.

Loadhog onderkent de wereldwijde trend naar geautomatiseerde opslag en distributie – en in het bijzonder de snelle groei van mobiele automatisering – nu bedrijven de toekomst van hun supply chain veilig willen stellen. Daarom breidt Loadhog haar automatiseringsassortiment uit met de lancering van een gloednieuwe container.

Ontworpen voor automatisering

De gepatenteerde Autotote 64 is ontworpen om soepel en stil te werken op geautomatiseerde systemen, met behoud van een hoog niveau van sterkte en duurzaamheid. “We zijn in 2021 begonnen met het ontwikkelen van producten voor geautomatiseerde systemen,” legt Martin Baker, Senior Design Engineer bij Loadhog, uit, “en lanceerden onze Autotote 6545 in 2022. Na meer dan 350.000 Autototes te hebben geleverd aan klanten in diverse industrieën in heel Europa, hebben we al onze expertise en ervaring gebruikt om een nieuwe standaardcontainer te ontwerpen die specifiek geschikt is voor gebruik met AMR’s, transportbanden, shuttle-opslagsystemen en andere ASRS-systemen.

Uniek basisontwerp

De Autotote 64 heeft een unieke enkelwandige bodem met dubbele huid, waardoor hij van binnen en van buiten volledig glad is. Dit ontwerp, dat is verkregen door gieten in plaats van lassen, maakt de container zowel lichter in gewicht als goedkoper in productie. De afgeschuinde, vrijdragende basisrand van het product vermindert doorbuiging en zorgt voor een zekere mate van flexibiliteit voor een soepelere en stillere overgang tussen gekoppelde transportbanden, tijdens richtingsveranderingen en over rollen. De diagonale ribben verstevigen de basis en de volledig gesloten onderkant beschermt transportbandsystemen, helpt kosten te besparen op het gebied van bandonderhoud en verbetert de grip en snelheid. De Autotote 64 heeft ook diverse versterkte interactiepunten om de beweging binnen een geautomatiseerd shuttlesysteem te optimaliseren.

Innovatieve kenmerken

Met een vloeroppervlak van 600 x 400 mm is de Autotote 64 verkrijgbaar in twee hoogten, 270 mm en 320 mm. Hij is geschikt voor lasten tot 50 kg en temperaturen van -20 tot +40˚C. Naast de voordelen die de basis biedt, heeft de container holle hoeken die voor sterke stooteigenschappen zorgen en ook een soepel transport om hoeken mogelijk maken. De nieuwe container heeft ook offset afwateringsgaten, ontworpen volgens de FM Global datasheet 8-34.

Duurzame oplossing

In lijn met Loadhog’s ambitie om netto nul te bereiken in 2030, is de Autotote 64 voorzien van gerecycled materiaal om de Britse plasticbelasting te vermijden. Klanten kunnen kiezen voor productie met 100% gerecycled materiaal en toch uitstekende geluidsprestaties en basisstijfheid bereiken. “De duurzaamheid wordt verder vergroot door de wanddikte van 2,3 mm,” legt Martin Baker uit. “Dit betekent dat er minder materiaal nodig is voor de productie en resulteert in een lager productgewicht, zonder dat dit ten koste gaat van de sterkte en duurzaamheid. Op deze manier bewijst de Autotote 64 een waardevolle toevoeging aan de circulaire economie.”

Veelzijdige opties

De Autotote 64 is verkrijgbaar met gesloten handgrepen of open handgrepen met een grote interne radius voor ergonomisch gebruik. Identificatieopties zijn onder andere in-mould labeling op 10 verschillende locaties. Er kunnen verdelers worden gebruikt om het aantal SKU’s in elke bak te maximaliseren, met een keuze uit verdelers in de breedte, lengte of halve breedte voor optimale veelzijdigheid in maximaal 8 secties. De verdelers hebben een flexibele rand voor eenvoudige verwijdering en hebben, in tegenstelling tot concurrerende versies, geen in elkaar grijpende sleuven die zwak kunnen worden. Brandingopties voor de Autotote 64 zijn onder andere bedrukking of reliëfdruk, terwijl de draagtas zelf kan worden geleverd in een reeks kleuren naast het standaardgrijs.

Nieuwe fabriek in Frankrijk

Binnenkort wordt begonnen met de bouw van Loadhog’s gloednieuwe productiefaciliteit in Obernai, 10 mijl ten zuidwesten van Straatsburg. De nieuwe fabriek, die in 2025 wordt geopend, zal zorgen voor kortere doorlooptijden voor de Europese klanten van Loadhog en tegelijkertijd de ecologische voetafdruk van het bedrijf verkleinen. Vanwege de grote vraag naar geautomatiseerde intralogistieke oplossingen op het vasteland, zal de Autotote 64 het eerste product zijn dat van de nieuwe productielijn rolt.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.