Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Linde radarsysteem verhoogt veiligheid bij achteruitrijdende heftrucks

Linde radarsysteem verhoogt veiligheid bij achteruitrijdende heftrucks

Betere bescherming voor personen en objecten

Het nieuwe “Reverse Assist Radar” hulpsysteem van Linde Material Handling beschermt personen en voorkomt schade aan goederen en infrastructuur. Dit doet het door bewegende en stilstaande objecten aan de achterzijde van heftrucks te herkennen en de trucks bij gevaar zeer snel tot stilstand te brengen.

Helpt meer dan 50% van ongevallen voorkomen

‘Meer dan de helft van alle ongevallen met intern transportmateriaal gebeurt bij het achteruitrijden’, aldus Fabian Zimmermann, productmanager Safety Solutions bij Linde MH. ‘De dode hoek begint ongeveer bij een kijkhoek van meer dan 180 graden, maar het is reeds ver daaronder dat objecten achter het voertuig slechts moeilijk herkenbaar zijn.’ Om aanrijdingen met deze objecten te vermijden, kunnen chauffeurs nu vertrouwen op de Reverse Assist Radar, dat rekening houdt met zowel bewegende als statische voorwerpen.

Automatisch remsysteem

Een groot voordeel van het radarsysteem is het krachtige remvermogen bij een dreigende aanrijding. Indien een obstakel wordt gedetecteerd, remt deze veiligheidsoptie de heftruck automatisch af met een kracht tot 3 m / s². Dit remeffect wordt berekend op basis van de hefhoogte, de rijsnelheid, de stuurhoek en de afstand tot het obstakel, en is dus steeds aangepast aan de individuele rijsituatie.

De Linde Reverse Assist Radar houdt enkel rekening met hindernissen op het gedefinieerde rijpad. Goederen of andere objecten die zich bijvoorbeeld in de rekken links of rechts bevinden – en dus geen aanrijdingsgevaar met zich meebrengen – dienen niet als trigger voor het systeem. Onnodige verstoringen of onderbrekingen worden bijgevolg vermeden, zodat de productiviteit behouden blijft.

Voorlopig is dit systeem enkel op nieuwe heftrucks beschikbaar, maar in de nabije toekomst zal het ook achteraf kunnen worden aangebracht.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
nl_NLDutch