Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Lichtoplossingen voor elke bedrijfsomgeving
Verlichting van distributiecentrum van Carrefour in Frankrijk.

Lichtoplossingen voor elke bedrijfsomgeving

‘Wij zijn geen catalogusverkopers’

Als experts in lightability begeleidt Schréder zijn klanten van a tot z in hun zoektocht naar slimme lichtoplossingen. Betrouwbare industriële ledverlichting reduceert de onderhoudskosten en het energieverbruik, en daar staat Schréder borg voor. Het traject om tot de oplossing te komen is hierbij minstens even belangrijk als het resultaat op zich. Die persoonlijke aanpak op maat scoort. 

Verlichting in The Navigator in Portugal.

Bij Schréder staat het geven van een sterk toegevoegde waarde aan de eindgebruiker hoog in het vaandel. Zowel op technisch als op dienstverlenend vlak kan het bedrijf meerdere troefkaarten op tafel leggen. “Wij zijn geen catalogusverkopers”, steekt Area Sales Manager Tom Daniëls van wal. “Wij verkopen lichtoplossingen op maat van onze klanten. Wij willen samen met hen een verhaal schrijven. Dat start met een bezoek on site, waar we kijken wat er technisch mogelijk is. Het resultaat is een correcte lichtstudie.” 

Altijd volgens geldende normeringen

Op vlak van veiligheid mag de klant op zijn twee oren slapen. “Wij staan er garant voor dat onze lichtoplossing rekening houdt met de geldende normeringen en tegelijk ook met de bedrijfsomstandigheden. Een opslagunit waar gevaarlijke producten gestockeerd staan, vraagt een andere benadering dan een magazijn met bijvoorbeeld voedingsproducten. Onze medewerkers weten perfect welke verlichtingsoplossingen in welke omgevingsomstandigheden gebruikt mogen worden”, verduidelijkt Tom. Na de installatie staat Schréder ook in voor de indienstname bij gebruik van lichtsturing. Tevens ondersteunt de aftersales van de verlichtingsexpert zijn klanten bij de aanvraag van een relightingsubsidie.

Verlichting van stockagehal van Aurubis in Olen.

100.000 branduren

Vandaag wordt per definitie met ledoplossingen gewerkt. “Dit impliceert dat je de lichtbron na het plaatsen ervan niet meer kan vervangen zoals dat vroeger met gloei- of tl-lampen mogelijk was. In se ís het technisch wel mogelijk maar economisch is het niet haalbaar. De levensduur van een ledtoestel wordt bepaald door zijn lichtbron. Vandaar dat wij ernaar streven om ledtechnologie te gebruiken met een zeer lange levensduur. Waar de marktstandaard 50.000 branduren is, mikken wij voor onze oplossingen op het dubbele aantal”, zegt Tom.

Verlichting bij Sistema in Polen.

Zeer hoge efficiëntie

Een tweede luik aan het technisch verhaal is het energieverbruik. Dat is verschillend volgens de technische en energetische kenmerken van de ledarmaturen. “Het komt erop aan te zoeken naar die verlichtingsoplossingen waarbij de hoeveelheid licht die door elke Watt vermogen gecreëerd wordt, zo hoog mogelijk is. Levensduur en energetische efficiëntie zijn overigens aan elkaar gekoppeld. Als je op het einde van de levensduur van de toestellen een lichtverlies van 20% hebt, moet je bij de start een vijfde overdimensioneren. Om dit tot een minimum te beperken, verkopen wij armaturen waarvan zowel de efficiëntie als het lichtbehoud zeer hoog is. Ook niet onbelangrijk: op vlak van sturing voldoen onze producten aan de twee gangbare marktstandaarden. In concreto betekent dit dat onze lichtoplossingen op gelijk welk stuursysteem van gelijk welk merk functioneren.”  ■

Schréder BE is onderdeel van Schréder Group. In totaal heeft Schréder Group meer dan een eeuw ervaring met vestigingen in meer dan 70 landen op vijf continenten. Hoewel Schréder een wereldwijd bedrijf is, blijft de aanpak dus lokaal. De focus ligt op het lokaal ondersteunen van alle klanten.

Aurubis Belgium vertrouwt op Schréder voor zijn industriële verlichting. De hal van Aurubis in Olen is verlicht met 22 OMNISTAR-ledverlichtingsarmaturen die op 16 meter hoogte geïnstalleerd zijn. Ze garanderen dat de werknemers veilig, in een goed verlichte ruimte kunnen werken. Dankzij de lange levensduur van de leds en de mechanische sterkte van de nieuwe armaturen zijn de onderhoudsbeurten en bijbehorende kosten sterk gedaald.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
nl_NLDutch