Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Innovatieve beveiligingsoplossingen voor palletstellingen
De afmetingen van de Troax-legborden zijn aanpasbaar in functie van verschillende producten.

Innovatieve beveiligingsoplossingen voor palletstellingen

In de allereerste editie van dit magazine stelden we je het Zweedse Troax voor. Als wereldwijd marktleider in beschermende gaaspaneeloplossingen is dit bedrijf, opgericht in 1955, een vertrouwde partner voor tal van ondernemers. Naast een uitgebreid productengamma dat inspeelt op machinebeveiliging en veilige opslag in de bouw, biedt Troax ook beveiligingen van palletstellingen aan.

“Het belang van doorvalbeveiliging, legborden en aanrijdbeveiliging bij palletstellingen in een magazijn kan niet genoeg benadrukt worden”, bevestigt Sigrid Herbosch, Coördinator Internal Sales & Marketing Benelux. “Doorvalbeveiliging voorkomt dat items van een magazijnstelling vallen, waardoor het zowel personeel als voorraden beschermt. Legborden zorgen voor een efficiënte opslag en organisatie van goederen, waardoor de toegankelijkheid verbetert en het risico op vallen van goederen afneemt. En aanrijdbeveiliging beschermt niet alleen de structuur van de stellingen, maar ook de veiligheid van medewerkers. En het voorkomt kostbare schade aan het magazijn.”

Makkelijk te monteren doorvalbeveiliging

Voor elk van deze beveiligingsoplossingen biedt Troax kwalitatieve en kostenefficiënte producten aan. Sigrid start met de doorvalbeveiliging: “De doorvalbeveiliging van Troax is het sterkste systeem dat op de markt verkrijgbaar is. Door dit duurzaam en beschermend gaasscherm te gebruiken, voorkom je dat goederen van palletstellingen vallen of er per ongeluk af worden gestoten. De doorvalbeveiliging van Troax is gemaakt van volledig gelaste gaaspanelen met een frame van stalen buizen van 19×19 millimeter, getest om impacts tot 2.500 joule te weerstaan. De panelen, die snel en makkelijk te monteren zijn, bieden we aan in drie modellen met verschillende maaswijdtes: 25×25, 50×50 en 100×50 millimeter. De 25×25-maas is geschikt voor het beveiligen van aerosols.”

Troax-gaaswanden zijn een kostenefficiënte beveiligingsoplossing.

Legborden op maat

Over naar de legborden. “Legborden van Troax hebben een veiligheidsfactor van minimaal 1,3”, geeft Sigrid aan. “Het grote voordeel van ons legbordensysteem is dat er licht doorheen kan, evenals water van sprinklerinstallaties ingeval van brand. Diverse oplossingen op maat zijn mogelijk, zoals een bord met een geïntegreerde backstop en/of onderverdelingen. De standaard drop-over legborden van Troax zijn verkrijgbaar in verschillende dieptes en breedtes om in de meest reguliere palletstellingen te passen. Ook de afmetingen van de legborden kan je aanpassen in functie van verschillende producten, samen met de maat van het overhangende gedeelte.”

Flexibel inzetbare aanrijdbeveiliging

Ten slotte is er de Troax-aanrijdbeveiliging. Sigrid: “Onze barrières en afzetpalen zijn onmisbaar om mensen en goederen in productiehallen, magazijnen en distributiecentra optimaal te beschermen. Ze zijn ook geschikt om werkgebieden op een flexibele manier van elkaar te scheiden. We hebben ze zowel in staal als in polyetheen, zodat je zelf kan beslissen welke oplossing het beste aansluit op jouw specifieke situatie.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
nl_NLDutch