Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Innovatief met logistiek
Het hoogbouwmagazijn telt dertien gangen met een dubbeldiepe opslagcapaciteit, wat neerkomt op ruimte voor 73.495 palletten.

Innovatief met logistiek

De uiterst snelle technologische vooruitgang plaveide de weg voor talrijke innovatieve concepten. Zeker op het vlak van logistiek, waarbij volautomatische hoogbouwmagazijnen steeds populairder worden. Ook in ‘The Barry Callebaut Chocolate Box’ staat deze oplossing centraal. Dankzij SSI SCHÄFER, wereldspeler en pionier in dit domein, is het een sterk staaltje technisch vernuft geworden.

Als internationale hoofdaannemer implementeert SSI SCHÄFER complete intralogistieke oplossingen met state of the art systemen en ondersteunende diensten voor manuele, dynamische of volledige geautomatiseerde magazijnoplossingen. “Onze kracht is dat we erg complexe en omvangrijke projecten aankunnen”, aldus Steve Vercammen, Sales Manager Automated Solutions bij SSI SCHÄFER. “Wij hebben de knowhow in huis en produceren ook nog eens alle producten zelf: racking, conveyors, kranen en software.” 

De hoogbouw is een ‘clad rack’ building, waarbij de staalconstructie fungeert als constructie voor de zijwanden en het dak.

Groot en complex

Vooral op het vlak van hoogbouwwarehouses staat SSI SCHÄFER erg sterk. In België deden onder meer La Lorraine, Lantmännen Unibake, ECS, Begro en Roger & Roger een beroep op de expertise van deze logistiek expert. “Met ‘The Barry Callebaut Chocolate Box’ hebben we er een bijzondere referentie bij”, vertelt Steve Vercammen. “Dit is immers een van de meest omvangrijke projecten die we al in ons land hebben verwezenlijkt. We bouwden in opdracht van WDP voor Barry Callebaut de silo van 124 x 100 meter met een hoogte van 40 meter. Het is een ‘clad rack’ building, waarbij onze staalconstructie fungeert als constructie voor de zijwanden en het dak. Het hoogbouwmagazijn telt dertien gangen die dubbeldiepe opslagcapaciteit bieden. Hiermee biedt dit volautomatische magazijn ruimte aan 73.495 palletten. De realisatie was ambitieus: het warehouse moest in minder dan twee jaar operationeel zijn. Dit was geen evidentie, vermits we in volle COVID-19-periode zaten en met extreme weersomstandigheden te kampen kregen. Daarnaast was een continue afstemming met tal van andere aannemers op de werf vereist. Dankzij een goede communicatie en planning zijn we erin geslaagd om ook dit uitdagende project tijdig op te leveren en houden we het systeem draaiende met een eigen Resident Maintenance Team.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.