Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Industriële veiligheidsbarrières en aanrijdbeveiliging van topkwaliteit
Alle aanrijdbeveiligingen van A-SAFE zijn uitvoerig getest en gecertificeerd.

Industriële veiligheidsbarrières en aanrijdbeveiliging van topkwaliteit

Veiligheidsbarrières en aanrijdbeveiligingen zijn onmisbaar voor de inrichting van een veilige industriële werkomgeving. Als u op zoek bent naar oplossingen die niet corroderen of roesten, grondig getest en gecertificeerd zijn én enorm impact-bestendig zijn, dan bent u bij A-SAFE aan het goede adres. Welkom bij een pionier in kunststof veiligheidsoplossingen.

A-SAFE werd in 1984 in het Verenigd Koninkrijk opgericht. Initieel kocht de start-up geavanceerde polymeerproductietechnologie aan, maar al snel groeide het ambitieuze bedrijf uit tot een pionier in de ontwikkeling van industriële oplossingen in kunststof. Van palletten over veiligheidshekken tot aanrijdbeveiligingen, vandaag biedt A-SAFE een brede waaier van toepassingen aan, wereldwijd verkocht via lokale verkoopkantoren.

Veertig jaar expertise

Ook in ons land zijn de kunststof veiligheidsbarrières en aanrijdbeveiligingen van A-SAFE in trek. En dat is geen toeval, aldus Dries Aneca, sales manager bij het Belgisch-Luxemburgse verkoopkantoor in het West-Vlaamse Menen. “Met een expertise van bijna veertig jaar sluiten onze Britse collega’s geen enkel compromis als het gaat om kwaliteit. 

Met productieapparatuur die tot de meest geavanceerde ter wereld behoort, kunnen we onze klanten producten van een ongeëvenaarde kwaliteit en betrouwbaarheid aanbieden. Dankzij het gebruik van gepatenteerd Memaplex-polymeermateriaal garanderen we een driedubbele bescherming bij onze veiligheidsoplossingen. De buitenlaag is corrosie- en chemisch resistent, de middelste laag fungeert als absorptiezone, en de binnenlaag is extra sterk en flexibel.”

Gepatenteerde koppelingstechnologie

Ook de gepatenteerde koppelingstechnologie van A-SAFE-barrières is uniek. “De koppeling in onze producten maakt gebruik van een innovatief driefasig energieabsorptiesysteem dat de botsenergie opeenvolgend vermindert en verspreidt door de barrière”, legt Dries uit. “Dit voorkomt dat grote hoeveelheden kinetische energie vloeren of bevestigingen beschadigen.”

Loodzware testen

De veiligheidsbarrières en aanrijdbeveiliging van A-SAFE zijn de zwaarst geteste industriële veiligheidstoepassingen ter wereld. Dries licht toe: “In ons hoofdkantoor maken we gebruik van geavanceerde, speciale testfaciliteiten voor veiligheidsbarrières. Klanten zijn steeds welkom voor rondleidingen en demo’s. Deze transparante aanpak wordt heel erg geapprecieerd, en vormt de basis voor langdurige klantenrelaties.”

“Als een klant bij ons een bestelling plaatst, krijgt hij de kans om het bestelde materiaal enkele weken uitgebreid te testen in zijn eigen werkomgeving. We nodigen hem zelfs uit om – uiteraard in veilige omstandigheden – aanrijdsituaties te simuleren. Het spreekt voor zich dat onze testen, standaarden en de naleving ervan ook onafhankelijk geverifieerd worden. Ons TÜV-certificaat is daar het bewijs van”, besluit Dries.  ■ 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.