Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Industriële elektriciteitswerken voor alle sectoren
Op maat gemaakte consoles om ladders op de techniekenbrug te plaatsen.

Industriële elektriciteitswerken voor alle sectoren

Steen Elektriciteit is een installatiebedrijf voor industriële elektriciteitswerken dat in 22 jaar tijd is uitgegroeid tot een belangrijke speler op de industriële markt. Bij Steen Elektriciteit kan je dan ook terecht voor alle soorten industriële elektriciteitswerken, waaronder midden- en laagspanning, bordenbouw, relighting, data- en netwerkbekabeling …  

In het jaar 2000 richtte Geert Steen, bijgestaan door zijn vrouw Ria Degrauwe, zijn eigen bedrijf op in het West-Vlaamse Zedelgem: Steen Elektriciteit. Van meet af aan waren industriële elektriciteitswerken de corebusiness. Ondertussen is de tweede generatie al volop actief in het familiebedrijf: kinderen Delphine en Laurens, samen met zijn echtgenote Tsarina Vandekerckhove. “Steen Elektriciteit is een installatiebedrijf dat zich toespitst op industriële elektriciteitswerken”, vertelt Tsarina Vandekerckhove. “Daarbij voeren wij de meest uiteenlopende projecten van a tot z uit, van het eerste klantencontact tot de uiteindelijke realisatie. Denk hierbij aan de totaalaanleg van bekabeling, de installatie van middenspanningscabines, de plaatsing van verdeelborden, het aanbrengen van verlichting, stopcontacten en wifipunten … Noem maar op.”

Mooie projecten

Steen Elektriciteit draagt uitmuntende kwaliteit hoog in het vaandel, net als een optimale communicatie. “We hechten uiteraard veel belang aan een goede, duidelijke en eerlijke communicatie naar de klant toe, maar net zo goed naar de andere aannemers op de werf”, verduidelijkt Tsarina Vandekerckhove. “Een vlotte samenwerking is immers in ieders voordeel.” Mede daardoor kan Steen Elektriciteit dit jaar terugblikken op tal van mooie industriële projecten, zoals bij Moderna in Izegem, Dupon Biscuits in Torhout, European Container Services (ECS) in Zeebrugge, Warehouses De Pauw (WDP) in Evergem … 

Soenen Golfkarton

Het in Hooglede gevestigde bedrijf Soenen Golfkarton, dat gespecialiseerd is in de productie van golfkarton, breidt uit en bouwt in Lanklaar een imposante nieuwe fabriek van wel 132.500 vierkante meter. Hoofdaannemer Vulsteke Bedrijfsgebouwen deed een beroep op Steen Elektriciteit voor de elektrische installaties in de nieuwe hallen. “Ook in dit project voorzien we alles graag van begin tot eind”, vertelt Tsarina Vandekerckhove. “Denk aan de installatie van elf transformatoren, busbaraansluitingen, verschillende elektrische borden, plaatsing van toevoerkabels, energievoorziening in de loods en de uiteindelijke verlichting. Natuurlijk staan we de opdrachtgever tijdens de volledige duur van de werf bij met onze technische kennis en speuren we proactief naar mogelijke optimalisaties.” De cijfers in dit project spreken dan ook boekdelen: 6 kilometer kabelladders, 1.627 highbay en 665 hermetische armaturen, 26 kilometer voedingskabels en 19.000kVA. “Wat de ladders betreft, vervaardigden we inhouse op maat gemaakte consoles om aan de wensen van de klant te voldoen. Ook de elf algemene laagspanningsborden en de verschillende verdeelborden werden in ons eigen atelier gemaakt.”

Futureproof

Steen Elektriciteit stelt momenteel alles in het werk om zijn infrastructuur volledig futureproof te maken. “We doen belangrijke investeringen in de vernieuwing van ons wagenpark met gloednieuwe, goed uitgeruste bestelwagens en state of the art schaarliften”, aldus Vandekerckhove. “Daarnaast creëren we extra stockageruimte voor ons alsmaar verder uitbreidende assortiment en zorgen we voor versterking van de administratieve medewerkers om onze vele klanten in de toekomst nog beter te kunnen bijstaan en ontzorgen.” Omdat Steen Elektriciteit vanzelfsprekend ook heel wat belang hecht aan ecologie en duurzaamheid, zal de onderneming haar energie-efficiëntie nog verder op punt stellen via de installatie van talrijke zonnepanelen op de bedrijfsdaken. “Onze andere toekomstplannen bestaan erin om verder de ingeslagen weg te volgen”, aldus Tsarina Vandekerckhove. “We zullen onze bedrijfsstrategie dus verder toespitsen op diverse industriële projecten waarbij we onze expertise en knowhow kunnen waarmaken en klanten tevreden kunnen stellen. Het is onze ambitie om Steen Elektriciteit nog sterker te laten groeien tot een gevestigde waarde binnen de industriële markt.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
nl_NLDutch