Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
ICT en logistiek, onlosmakelijk verbonden

ICT en logistiek, onlosmakelijk verbonden

Transport en logistiek hebben eenzelfde missie: de juiste goederen op het juiste moment naar de juiste plaats brengen. Dat is echter lastiger dan ooit tevoren. De juiste goederen zijn niet altijd meer beschikbaar en het wordt steeds moeilijker om gekwalificeerd personeel te vinden. De Nederlandse vakbeurs ICT&Logistiek 2023 laat zien hoe bedrijven hun missie tóch kunnen blijven vervullen door middel van slimme oplossingen. Ook u bent welkom in de Koninklijke Jaarbeurs Utrecht, op 8 en 9 november.

Fit for the Future

De toekomst van transport en logistiek is niet te voorspellen. Het enige dat we kunnen doen is de operaties weerbaarder, wendbaarder en efficiënter maken – Fit for the Future. Dit is dan ook het hoofdthema van de komende editie van ICT&Logistiek, met als subthema’s: duurzaamheid, automatisering, robotisering, digitalisering, datagedreven logistiek en ketensamenwerking.  

Bomvol programma

ICT&Logistiek 2023 biedt naast 150 exposanten een breed programma om de bezoeker voor te bereiden op de uitdagingen van morgen. Nieuw zijn de debatten georganiseerd in samenwerking met de vereniging Logistiek management (vLm). Zij behandelen de rol van de logistieke sector voor Nederland, de uitdagingen op de arbeidsmarkt en de technologie als belangrijke factor in e-commerce.

Nog een primeur is het Cyber Security Paviljoen. Door de toenemende digitalisering van de logistieke keten wordt de impact van cyberaanvallen groter. Het cyberpaviljoen biedt praktische inzichten om de cyberveiligheid te vergroten. En in het nieuwe Start-Up Paviljoen presenteren acht startende bedrijven hun innovaties. Verder lanceert de vakbeurs ook ‘Empowering Zero-Emission’. Deze challenge daagt studenten uit om met innovatieve ideeën te komen in het kader van de grote veranderingen die de energietransitie teweeg zal brengen in steden en het transportnetwerk.

Corien den Ouden, Beursmanager ICT&Logistiek.

Vertrouwde programma-onderdelen

Het keynoteprogramma op de mainstage is hét vlaggenschip van ICT&Logistiek. Hier praten inspirerende sprekers over essentiële onderwerpen die de toekomst van de logistiek vormgeven. In zes thematheaters kunt u nieuwe inzichten opdoen over onderwerpen zoals datagedreven logistiek, logistieke automatisering, digitale transformatie en techtrends. Ook het Supply Chain Theater en het Slimstock Theater staan weer op de beursvloer. 

In totaal zijn er in alle theaters samen maar liefst 120 sprekers aanwezig. 

Met ‘De Logistieke Speeddate’ brengt Jong Logistiek Nederland (JLN) op 8 november bedrijven, studenten en jonge professionals op een laagdrempelige manier met elkaar in contact. De speeddates duren elk tien minuten. 

Daarnaast zijn er opnieuw TLN-tours van Transport & Logistiek Nederland (TLN). De tours zijn onder andere gericht op kantoor en planning, voertuig, fleetmanagement, telematica en warehousemanagement. En ook Logistiek Digitaal biedt dit jaar weer ondersteuning: tijdens ICT&Logistiek 2023 assisteren netwerkconsultants kmo’s met digitaliseringsvraagstukken, zodat ze klaar zijn voor de toekomst.  ■ 

Hebt u interesse om een bezoekje te brengen aan de vakbeurs in Utrecht? Bestel uw gratis ticket (t.w.v. € 45) op www.ict-en-logistiek.nl.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.