Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Het Experience Centre van Movu Robotics: meer dan alleen klantenbezoeken
West-Vlaamse rekkenreus stow laat zijn robotica-afdeling op eigen benen staan.

Het Experience Centre van Movu Robotics: meer dan alleen klantenbezoeken

Ook flexibele en sterke aanrijdbeveiliging in de kijker

In de ‘marge van de warehousing’ voltrok zich dit jaar een heel interessante beweging. West-Vlaamse rekkenreus stow liet zijn robotica-afdeling op eigen benen – of is het wieltjes? – staan. De reden daarvoor is vrij simpel. De markt voor ‘material handling’ wordt wereldwijd geschat op niet minder dan 140 miljard euro. En Movu Robotics – zoals de groene robotjes vanaf nu door het leven gaan – gaat voor niet minder dan een substantieel deel daarvan. Zeg dat wij het gezegd hebben …   

De gloednieuwe uitvalsbasis van Movu Robotics in Lokeren.

Op 23 november organiseerde A-Safe, samen met Movu Robotics en mediapartner ‘Warehouse & Logistiek’ (Louwers Mediagroep), een kennis- en netwerkmoment voor warehousing en de logistieke sector. Zo wilden ze geïnteresseerde partners samenbrengen op de gloednieuwe uitvalsbasis van Movu Robotics in Lokeren. Om op die manier elkaar te ontmoeten en expertise te delen.

De gedeelde toekomst van stellingbouw én robotica

De rijkgevulde voormiddag werd afgetrapt door een ambitieuze Stefan Pieters, CEO Movu Robotics: “Movu Robotics en stow Racking hebben een wederzijds verrijkende relatie. Movu Robotics, hoewel volledig onderdeel van de stow Group, functioneert als een zelfstandige eenheid die intensief samenwerkt met de stellingexperts binnen de groep. Deze interne samenwerking stelt ons in staat om onze kennis en kunde in stellingbouw te benutten om stellingsystemen volledig te optimaliseren voor specifieke toepassingen. Klanten profiteren hiervan door middel van geïntegreerd projectbeheer, afgestemde logistiek, uniforme processen en systemen die zorgen voor betrouwbare leveringen en een efficiënte toeleveringsketen. En dat merk je in de cijfers. Dit jaar lopen we dicht tegen de 100 miljoen aan, en we zijn van plan om dit volgend jaar te verdubbelen.”

Dit jaar loopt Movu Robotics dicht tegen de 100 miljoen aan, en ze zijn van plan om dit volgend jaar te verdubbelen.

“Deze nauwe samenwerking stelt ons in staat om unieke prestaties te leveren”, gaat Karel Boone, Group & Robotics Sales verder. “En dat is duidelijk te zien in ons Experience Centre. Hier werd alles geïntegreerd in een demonstratiestelling, inclusief een tunnel onder die stelling, een trap die rond de verticale lift loopt, en een mezzanine met een verzamelruimte. Daar zie je zowel de Movu atlas, Movu ifollow, Movu escala als de gloednieuwe Movu eligo hard aan het werk.”

De aanrijdbeveiliging is flexibel en volledig modulair, wat betekent dat rails en palen gemakkelijk te vervangen of uit te breiden zijn na installatie.

MEMAPLEX™: van R&D naar realiteit

Beide presentaties werden opgevolgd én afgesloten door een boeiende voorstelling van A-Safe Belgium en hun MEMAPLEX™.

Dries Aneca, Sales Manager A-Safe Benelux: “MEMAPLEX™ is een door onze R&D-afdeling ontwikkeld materiaal, met heel bijzondere moleculaire structuur. Dit maakt het zowel flexibel als sterk. De aanrijdbeveiligingen zijn ontworpen om de energie van een aanrijding volledig te absorberen. Daardoor wordt er minimale kracht op de boutbevestigingen en de vloer uitgevoerd, wat aanzienlijke schadevermindering oplevert. De speciaal ontwikkelde bevestigingsmaterialen en installatiemethoden zijn geschikt voor alle soorten vloeren. De aanrijdbeveiliging is flexibel en volledig modulair, wat betekent dat rails en palen gemakkelijk te vervangen of uit te breiden zijn na installatie. Ideaal om de rekkenstructuren en handling robots van respectievelijk stow en Movu te beveiligen, kortom!”

Hier werd alles geïntegreerd in een demonstratiestelling, inclusief een tunnel onder die stelling, een trap die rond de verticale lift loopt, en een mezzanine met een verzamelruimte.

Verhelderende rondleiding

Na deze boeiende presentaties was het tijd voor een uitvoerige rondleiding in het indrukwekkende Experience Centre van Movu Robotics. En dat werd goed gesmaakt door de vele aanwezigen.

“Het Experience Centre dient niet alleen voor klantenbezoeken, maar ook als een hub voor het ontvangen van industriegroepen, het organiseren van workshops, en het verkennen van trends en marktontwikkelingen. Het biedt ons de mogelijkheid om in real-time en op een dynamische wijze te demonstreren wat er momenteel mogelijk is en hoe we kunnen anticiperen op de toekomstige behoeften”, besluit Stefan Pieters.

Het Experience Centre biedt de mogelijkheid om in real-time en op een dynamische wijze te demonstreren wat er momenteel mogelijk is.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.