Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Exotec bereikt mijlpaal van $1 miljard aan verkochte systemen

Exotec bereikt mijlpaal van $1 miljard aan verkochte systemen

De magazijnroboticaspecialist, opgericht in 2015, is een van de snelste materiaalverwerkingsbedrijven die deze mijlpaal heeft bereikt

Vandaag (12 maart, 2024) kondigt Exotec, wereldwijde leverancier van magazijnrobots, aan dat het bedrijf globaal voor meer dan $1 miljard aan systemen heeft verkocht. Het is daardoor een van de snelste materiaalverwerkingsbedrijven die deze mijlpaal heeft bereikt. Dat illustreert de snelle implementatie van de Exotec-technologie sinds de oprichting van het bedrijf in 2015. 

“Het behalen van de mijlpaal van $1 miljard aan verkochte systemen laat zien dat onze aanpak van magazijnautomatisering zich onderscheidt en sterk aanslaat bij onze klanten”, zegt Romain Moulin, CEO en medeoprichter van Exotec“We vinden volop een nieuwe industrie uit, die van oudsher vertrouwde op verouderde automatisering die niet bestand is tegen bedrijfsschommelingen, moeilijk te onderhouden is en duur om te integreren. Onze constante groei toont aan dat flexibiliteit en betrouwbare prestaties essentieel zijn voor supply chainleiders overal ter wereld.” 

Christian Resch, partner in Growth Equity bij Goldman Sachs Asset Management: “Exotec heeft bewezen dat het in staat is om grootschalige projecten uit te voeren en een grote toegevoegde waarde aan klanten te leveren. Daardoor heeft het bedrijf kunnen uitbreiden, de relatie met grote klanten versterkt en de omzet laten groeien. Wij geloven dat Exotec goed gepositioneerd is voor toekomstige groei, gezien de continue behoefte om technologie en automatisering te integreren in de wereldwijde magazijnindustrie.” 

Toonaangevende merken als Gap Inc., Decathlon en UNIQLO vertrouwen op en investeren in Exotecs kenmerkende Skypod Systeem om uitdagende bedrijfsveranderingen te helpen opvangen. Ook in de Benelux heeft Exotec ondertussen verschillende klanten, waaronder Eltra in Evergem (Gent), Auchan Retail Luxembourg, CEVA Logistics (Venray) en Lyreco (Vottem). Wereldwijd heeft Exotec zijn systemen ondertussen al in meer dan 4,5 miljoen magazijnen geïnstalleerd.

De belangrijkste hoogtepunten van Exotec op weg naar $1 miljard verkochte systemen:

  • Wereldwijde uitbreiding: Het bedrijf breidde onlangs zijn aanwezigheid uit naar nieuwe markten, waaronder Oost-Europa en Zuid-Korea. Exotec opende eind vorig jaar ook een productiefaciliteit in Croix, Frankrijk, die de voortdurende ontwikkeling van de product roadmap ondersteunt. Het bedrijf bereikt wereldwijd meer dan honderd klantlocaties en heeft een recordgroei doorgemaakt in belangrijke regio’s zoals APAC, Europa en Noord-Amerika. 
  • Meer personeel: Om het groeiende klantenbestand te ondersteunen, heeft Exotec zijn wereldwijde personeelsbestand het afgelopen jaar met 80% uitgebreid tot 850+ werknemers wereldwijd. Dat is opmerkelijk vergeleken met de rest van de materiaalverwerkingsindustrie, die in 2023 kromp. 
  • Herinvesteringen in R&D: Exotec investeert veel in onderzoek en ontwikkeling van nieuwe oplossingen (10% van de jaaromzet) om een concurrerende pipeline van nieuwe innovaties te behouden en zo de meest dringende pijnpunten van klanten aan te pakken. In 2024 wil Exotec wereldwijd bijna 100 R&D-professionals aanwerven.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.