Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Eutraco kiest voor Mercedes-Benz Trucks en Ghistelinck Autobedrijven

Eutraco kiest voor Mercedes-Benz Trucks en Ghistelinck Autobedrijven

Gesprek met CEO Serge Gregoir

Als een visionaire leider met een scherp oog voor innovatie, heeft Serge Gregoir zich onder- scheiden in het bedrijfsleven. Als CEO van EUTRACO, een vooruitstrevende onderneming die de normen van de logistieke industrie herdefinieert, heeft Serge Gregoir bewezen dat hij niet alleen de capaciteit heeft om te anticiperen op marktverschuivingen, maar ook om ze te leiden met een ongeëvenaarde visie en vastberadenheid. Onder zijn leiding heeft het bedrijf zich gevestigd als een pionier op het gebied van duurzame logistiek, waarbij innovatieve technologieën en strategieën worden ingezet om niet alleen efficiëntie te maximaliseren, maar ook om een positieve impact op het milieu te realiseren.

“Serge, van waar de keuze voor Daimler Truck en in het bijzonder voor Ghistelinck Autobedrijven?”

Serge: De bewezen staat van dienst van Daimler Truck op het gebied van het leveren van betrouwbare voertuigen met een lage Total Cost of Ownership (TCO), helpt ons om de operationele kosten te minimaliseren en een concurrentievoordeel te behalen in een dynamische marktomgeving.

Bovendien kiezen wij resoluut voor Ghistelinck Autobedrijven vanwege hun onderscheidend vermogen op vlak van Customer Intimacy. Ghistelinck Autobedrijven erkent dat een persoonlijke benadering van een klant essentieel is voor het opbouwen van een langdurige relatie. Dit is de hoofdreden van onze keuze voor hen als betrouwbare partner.

“Van waar jullie ambitie om Net Zero te worden tegen 2035?”

Serge: Het streven naar netto nuluitstoot tegen 2035 is een ambitieus doel dat duidelijk aangeeft dat alle activa van de organisatie tegen die tijd volledig zullen overgeschakeld zijn naar duurzame alternatieven. Dit omvat naast onze voertuigen in de vloot, eveneens onze magazijnen die gebruikt worden voor opslag en distributie.

Door proactief duurzaamheid te omarmen en het als een integraal onderdeel van het bedrijfs-DNA te maken, positioneert EUTRACO zich als een innovatieve leider in de sector. Het aanbieden van duurzamere oplossingen biedt niet alleen een competitief voordeel, maar kan ook loyaliteit bij klanten opbouwen en nieuwe klanten aantrekken die waarde hechten aan duurzaamheid. Voor ons is dit een evolutief proces en geen inhaalbeweging meer zoals bij vele anderen. Met het aanbieden van deze diensten, dragen wij indirect bij om de CO2-voetafdruk van onze klanten mee te helpen reduceren. Door onze eigen CO2-uitstoot te verminderen én het aanbieden van duurzame transport en logistieke oplossingen profiteer je beide van een meer verantwoorde aanpak.

“Jullie overwegen onze eActros 600 een plaats te geven in jullie vloot, vanwaar de keuze voor dit voertuig?”

Serge: De eActros 600 is technisch een superieur voertuig tegen een zeer competitieve prijs. Bijgevolg zal de TCO nog aantrekkelijker zijn en geloven we in de rol die voor dat voertuig bij EUTRACO weggelegd is, zodoende het onze concurrentiepositie binnen de sector zal versterken. Een aangetoonde autonomie van minimaal 500 km op één enkele lading, zorgt ervoor dat elektrisch rijden nu echt praktisch wordt voor langeafstandsvervoer, stadsdistributie en alles daartussenin.

“Hoe zien jullie het e-verhaal praktisch slagen?”

Serge: Bij EUTRACO erkennen we energie niet alleen als een noodzakelijke bron, maar als een kernaspect van onze bedrijfsvoering, onze core business. Met onze grote campussen en talrijke nieuwbouwprojecten hebben we zonnepanelen, laadinfrastructuur, batterij opslag enzovoort, centraal opgenomen in onze logistieke infrastructuur. Dit geeft ons een aanzienlijk voordeel ten opzichte van sectorgenoten die zich uitsluitend richten op transport en worstelen met de toenemende energiebehoeften.

We willen de firma EUTRACO van harte bedanken voor hun medewerking in de creatie van dit artikel. In het bijzonder willen we CEO Serge Gregoir, Driver Care Officer Domien en chauffeur Giovanni bedanken voor hun medewerking en eerlijke feedback rondom hun ervaring met Ghistelinck Autobedrijven en Daimler Truck.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
nl_NLDutch