Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Efficiënte intralogistieke processen dankzij innovatieve mobiele weegsystemen
Met een palletwagen of heftruck met ingebouwd weegsysteem bespaart u ruimte en boekt u tijdswinst.

Efficiënte intralogistieke processen dankzij innovatieve mobiele weegsystemen

Mobiele weegsystemen zijn niet meer weg te denken uit toekomstbestendige bedrijven die hun logistieke processen efficiënter en goedkoper willen maken. Met een weegsysteem dat is ingebouwd in een palletwagen, elektrische pallettruck, stapelaar of vorkheftruck bespaart u tijd, geld, ruimte én mankracht. Steve Vanopphem, sales executive Belgium bij RAVAS, legt uit hoe mobiele weegtechnologie een meerwaarde biedt voor intralogistieke processen.

Bent u benieuwd hoe snel een mobiel weegsysteem zichzelf kan terugverdienen? Steve Vanopphem illustreert dit via een eenvoudig rekenvoorbeeld. “Stel dat u gemiddeld vier pallets per uur weegt. Door gebruik te maken van mobiele weegtechnologie, ingebouwd in een truck waarmee u de pallets vervoert, bespaart u gemiddeld anderhalve minuut per pallet. Dit is goed voor een dagelijkse besparing van 48 minuten of 200 manuren per jaar. Als een manuur bijvoorbeeld 25 euro kost, bespaart u 5.000 euro per jaar. Investeren in mobiele weegtechnologie verdient zich dus erg snel terug.”

Op weg naar toekomstbestendige intralogistiek

“Moderne logistiek draait om het managen van materiaalstromen”, weet Steve. “Om die materiaalstromen zo efficiënt mogelijk te laten verlopen en de kosten zo laag mogelijk te houden, moet u voortdurend zoveel mogelijk informatie over die materiaalstromen verzamelen. Hoeveel voorraad hebt u van een bepaald materiaal? Waar bevindt het zich? Waar komt het vandaan en waar gaat het naartoe? Waar is het geproduceerd?… Als we dergelijke info voor alle belanghebbenden continu beschikbaar maken, dan slagen we erin materiaalstromen en informatiestromen volledig te integreren.”

Mobiele weegsystemen zijn niet meer weg te denken uit efficiënte logistieke processen.

Win tijd en ruimte

“Met RAVAS – dat in september van dit jaar een splinternieuw kantoor in Lokeren opende – bieden we bedrijven en logistieke dienstverleners mobiele weegsystemen. Daarmee kunnen ze dynamisch wegen, wat hun intralogistiek efficiënter en flexibeler maakt. Dankzij onze toepassingen en producten zijn onze klanten zijn niet langer gebonden aan een vaste vloerweegschaal die veel ruimte in beslag neemt en veel overbodige logistieke bewegingen vergt.”

“Met een palletwagen of heftruck met ingebouwd weegsysteem bespaart u niet alleen ruimte – vaak tot 20 m2 – maar boekt u ook tijdswinst. U doet immers twee dingen tegelijk, vervoeren en wegen. In het geval van orderpicken controleert u elke orderregel en herstelt u eventuele fouten op de plaats waar dat het minste kost, namelijk op de artikellocatie. Het is dus niet meer nodig om met pallets of containers naar een vaste weegschaal heen en weer te rijden.”

Van serviceaanvraag tot kalibratie

De klanten van RAVAS zijn actief in een brede waaier van sectoren. “Zowel Belgische als buitenlandse logistieke dienstverleners, retailers, ondernemingen in de agro- en voedingsindustrie, farmaspelers en recyclagebedrijven doen een beroep op onze producten en diensten”, aldus Steve. “Indien gewenst, bieden we hen een totaalpakket aan, van serviceaanvragen over onderhoudscontract tot kalibratie. Wist u trouwens dat die kalibratie per land moet gebeuren, omdat de zwaartekracht per regio verschilt? Een andere troef van RAVAS is dat onze producten stuk voor stuk in Europa vervaardigd worden. Die lokale aanpak zorgt ervoor dat we snel kunnen schakelen op het vlak van levertermijnen, tot grote tevredenheid van onze klanten.”  ■ 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.