Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Een verhaal van groei, overnames en duurzame toekomst 

Een verhaal van groei, overnames en duurzame toekomst 

“VM Milktrans en Sovedo Logistics” onder leiding van Michiel Verdonck zet duurzame koers met aanschaf van 6 eActros 600 van Mercedes-Benz Trucks

“VM Milktrans en Sovedo Logistics” onder leiding van Michiel Verdonck, met een trotse traditie van drie generaties in melkophaling, kondigt met trots een nieuwe fase aan met de recente aanschaf van zes eActros 600 van Mercedes-Benz Trucks. Deze aankoop markeert niet alleen een uitbreiding van de vloot maar onderstreept ook de toewijding aan duurzame bedrijfsvoering en innovatie.

Wat begon met 1 voertuig voor regionaal transport van levensmiddelen, is via overnames ondertussen uitgegroeid tot een nationaal transportbedrijf met 33 voertuigen. In lijn met de groeiende vraag naar duurzaamheid in de transportsector, waren enkele belangrijke partners van het bedrijf actief betrokken bij de inspanningen om te verduurzamen. Zij staan immers open voor de installatie van laadinfrastructuur om zo tijdens het lossen bij te kunnen laden.

TCO en autonomie als belangrijke drijfveren

Na een doorgedreven TCO-analyse bleek de e600 toekomstgericht de laagste TCO te garanderen ten opzichte van de huidige ICE vloot. De focus van Daimler Truck om klanten niet alleen een product, maar een totaaloplossing te bieden, werpt zijn vruchten af. Met de adviesdienst ‘eConsulting’, die deel uitmaakt van het uitgebreide ecosysteem voor het verbeteren van de TCO van eTrucks, ondersteunt Mercedes-Benz Trucks klanten nu al bij de elektrificatie van hun wagenpark en depot. De focus ligt op advies over alle aspecten van eTrucks, evenals de planning, toepassing en technische uitvoering van de laadinfrastructuur van het depot en de netaansluiting. Ook het verkoopsnetwerk vormt hierin een belangrijke schakel. Tevreden over de samenwerking met de huidige verkoopspartner, koos Michiel Verdonck ook in dit complexere verhaal weer voor Van Mossel-Vereenooghe. Zij werkten naadloos samen met de eConsultants van Daimler Truck om de klant een totaalpakket aan te bieden voor de instap in eMobility. Vanaf de uitrol van eMobility door Daimler Truck heeft Van Mossel-Vereenooghe zich ten volle geëngageerd om dit verhaal uit te dragen bij de klanten. Met deze verkoop bevestigt Van Mossel-Vereenooghe zijn positie als belangrijke verkoopspartner van Daimler Truck BeLux.

Over de e600

Dankzij de hoge accucapaciteit van meer dan 600 kWh – vandaar de typeaanduiding 600 – en een nieuwe, bijzonder efficiënte elektrische aandrijfas die in eigen huis is ontwikkeld, heeft de eTruck een actieradius van 500 km 1 zonder tussentijds laden. Dit betekent dat de eActros 600 meer dan 1.000 km per dag kan afleggen. Tussentijds laden tijdens de wettelijk verplichte chauffeurspauzes – zelfs zonder megawatt laden – maakt dit mogelijk. Zo’n 60 procent van de langeafstandsritten van truckklanten in Europa is  korter dan 500 km, dus de laadinfrastructuur bij het depot en bij de laad- en lospunten is hiervoor voldoende. Het voertuig is technisch ontworpen voor een gecombineerd GVW tot 44 ton. Met een standaardaanhangwagen heeft de eActros 600 in de EU een laadvermogen van circa 22 ton. In sommige gevallen kan de nationale wetgeving een hoger laadvermogen toestaan.  Optisch heeft de eTruck een volledig nieuw, puristisch design met strakke lijnen en een aerodynamische vorm. In termen van rendement voor wagenparkbeheerders wordt verwacht dat de eTruck nieuwe maatstaven zal creëren, waardoor hij op de lange termijn de meeste dieseltrucks in het belangrijke langeafstandssegment kan vervangen. De kern van het concept van Mercedes-Benz Trucks voor batterij-elektrisch langeafstandstransport is om klanten een holistische transportoplossing te bieden die bestaat uit voertuigtechnologie, advies, laadinfrastructuur en services.  

Meer info over de e600 vindt u hier.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.