Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
‘Een functionele en impactgeteste oplossing om machines en medewerkers goed te beveiligen’
Functionele en betaalbare oplossingen om machines en robots af te schermen.

‘Een functionele en impactgeteste oplossing om machines en medewerkers goed te beveiligen’

Met de grootste gaaspanelenvoorraad ter wereld, verspreid over verschillende continenten, is het Zweedse Troax wereldwijd marktleider in industriële gaaswanden. Dankzij een eigen test- en innovatiecentrum én tal van veiligheidscertificaten is het bedrijf een vertrouwde partner geworden voor vele bedrijven. En dat al 68 jaar lang.

Troax werd in 1955 opgericht in het Zweedse Hillerstorp, waar hun belangrijkste productie- en distributiecentrum nog steeds gevestigd is. Het bedrijf is actief in meer dan 40 landen en aanwezig op alle continenten. “We hebben de grootste gaaspanelenvoorraad ter wereld en die verdelen we aan onze klanten vanuit lokale magazijnen. Daardoor zijn we in staat om de markt zeer snel te bedienen”, bevestigt Sigrid Herbosch, coördinator internal sales & marketing Benelux. “Zowel met standaardoplossingen als uitvoeringen op maat zijn we kind aan huis in diverse sectoren. In Nederland vanuit Lisse, in België vanuit onze vestiging in Mechelen.”

TÜV-geteste en flexibele aanrijdbeveiliging beschermt machines en werknemers.

Van vele markten thuis

De lijst van sectoren waaraan Troax zijn producten en diensten levert, is indrukwekkend lang. Sigrid licht toe: “Maakbedrijven, datacenters, distributiecentra van retailspelers, transport-, farma- en voedingsbedrijven en stockagemagazijnen… Bij elk van deze bedrijven zien we een alsmaar grotere vraag naar functionele, flexibele en betaalbare oplossingen om machines en robots af te schermen, om stellingmagazijnen veilig in te richten en om fietsenstallingen, bergingen en andere bedrijfsruimtes te beschermen tegen diefstal. Vanuit Troax halen we alles uit de kast om kwalitatief hoogstaande producten te ontwikkelen en te vervaardigen, al dan niet aangepast aan de noden van de klant. Het gaat dan om gaas- en volle plaatpanelen, aangevuld met aanpasbare oplossingen voor unieke opslagruimtes zoals bergingen en kelders. Een grote Belgische transportfirma apprecieert bijvoorbeeld onze oplossingen om hun hoge stellingmagazijnen extra te beveiligen, rekening houdend met onder meer de sprinklerinstallaties in het plafond.”

‘The original’

Met een eigen test- en innovatiecentrum speelt Troax een echte pioniersrol in zijn sector. “We voldoen aan de ISO 9001- en ISO 14001-norm en zijn als enige gaaspanelenleverancier ook gecertificeerd volgens de TÜV Rheinland-methode”, geeft Sigrid aan. “Alle in huis ontworpen en vervaardigde oplossingen die onze fabriek verlaten, worden aan deze officiële testmethode onderworpen en officieel gedocumenteerd. Tegelijk leggen we de lat voor elk van onze producten erg hoog, waarbij we zelfs anticiperen op snel evoluerende veiligheidsrichtlijnen. Zo is er bijvoorbeeld de Machinerichtlijn. Vroeger was het niet nodig dat machinehekwerk impactgetest was. Vanuit Troax zetten we echter de toon, en leveren we certificaten af die de officiële veiligheidsvereisten overtreffen. Die aanpak zijn we verplicht aan onze status als ‘the original’.”  ■ 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.