Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Duurzaamheid, één van de drijfveren in de waardeketen van ASSA ABLOY

Duurzaamheid, één van de drijfveren in de waardeketen van ASSA ABLOY

Duurzaamheid maakt integraal deel uit van de strategische doelstellingen van ASSA ABLOY. “Onze bedrijfsstrategie is onze duurzaamheidsstrategie. Als wereldleider in toegangsoplossingen zorgen we voor duurzame producten dankzij een combinatie van gerichte initiatieven en continue verbeteringen. Daarnaast hebben we ook een duurzaamheidsprogramma vastgelegd, met onder meer onze bredere ambities tot 2050.” 

Minder energie, minder water, minder afval

Het afgelopen jaar zette ASSA ABLOY opnieuw flinke stappen op het vlak van duurzaamheid. Zo telde de Groep eind 2022 maar liefst 299 geverifieerde en gepubliceerde milieuproductverklaringen (EPD’s). Verder daalde de totale broeikasgasemissie met 6% en verminderde de energie-intensiteit met 15% ten opzicht van 2021. Andere highlights uit 2022 zijn de afname van de waterintensiteit met 20% en de afvalintensiteit met 14%. Allemaal positieve ontwikkelingen die het direct resultaat zijn van gerichte acties van verschillende geëngageerde teams in de groep.

Op weg naar een duurzame toekomst

Nico Delvaux, President en CEO van ASSA ABLOY: “We boeken stevige vooruitgang op onze duurzaamheidsreis, maar erkennen ook dat we nog meer inspanningen moeten leveren. Ons lange termijn engagement voor wetenschappelijk onderbouwde doelstellingen toont onze ambitie om deze industrie naar een duurzamere toekomst te leiden. Hierdoor zullen we ons nog relevanter maken voor onze klanten, onze efficiëntie en winstgevendheid verbeteren, talent aantrekken en behouden, en ons concurrentievermogen aanscherpen met duurzame producten.”

Duurzaamheidsverslag 2022

Voor het tweede jaar op rij werd ASSA ABLOY opgenomen in de Dow Jones Sustainability Index Europe. Deze internationale graadmeter benchmarkt de duurzaamheidsprestaties van toonaangevende bedrijven.  Daarnaast heeft het Science Based Targets initiatief de doelstellingen van het bedrijf bekrachtigd om vóór 2030 de broeikasgasemissie met 50% te verminderen en om uiterlijk in 2050 net zero te bereiken. Benieuwd welke vooruitgang ASSA ABLOY precies boekte in 2022 en welke ambities ze hebben voor de toekomst? Check hier het Sustainability Report 2022.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
nl_NLDutch