Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Driekwart van de supply chain- en logistieke organisaties kampt met een tekort aan arbeidskrachten

Driekwart van de supply chain- en logistieke organisaties kampt met een tekort aan arbeidskrachten

37% ervaart zelfs een hoog tot extreem hoog tekort en 61% geeft aan dat transportactiviteiten er het meest onder lijden

76% van de supply chain- en  logistieke bedrijven kampt met een tekort aan arbeidskrachten, waarvan 37% aangeeft dat dit tekort hoog tot extreem hoog is. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van Descartes Systems Group, marktleider op het gebied van softwareoplossingen voor de supply chain en logistiek, onder 1.000 supply chain- en logistieke leiders in Europa en Noord-Amerika.

Transport- en warehouse-activiteiten lijden het meest onder het tekort aan arbeidskrachten

Het tekort aan arbeidskrachten heeft een negatieve impact op verschillende supply chain en logistieke activiteiten van bedrijven: transportactiviteiten (61%) en warehouse-activiteiten (56%) lijden er volgens de respondenten het meest onder, gevolgd door transportplanning (51%), voorraad- en distributieplanning (51%), klantenservice (42%) en demand planning (37%). Hoewel transport- en warehouse-activiteiten zeer arbeidsintensief zijn, blijkt uit de bevindingen ook dat 55% van de supply chain- en logistieke leiders zegt dat kenniswerkers het moeilijkst te werven zijn – en dat zij steeds belangrijker worden naarmate de supply chain- en logistieke activiteiten steeds meer technologisch ondersteund worden en dataverwerking steeds belangrijker wordt. 

Prestaties in het hoogseizoen worden negatief beïnvloed

Het tekort aan arbeidskrachten heeft ook een negatieve impact op de prestaties van bedrijven in het hoogseizoen (70%). Verder merken de respondenten op dat de prestaties van logistieke partners negatief worden beïnvloed door het tekort aan arbeidskrachten (64%). Ten slotte heeft het tekort ook een negatieve impact gehad op het serviceniveau van de klantenservice (58%).

De resultaten toonden ook aan dat de impact van het tekort aan arbeidskrachten afhankelijk is van onder meer de financiële prestaties, de groei, het door het management waargenomen belang van supply chain- en logistieke activiteiten, en het succes van programma’s voor het behoud van werknemers. Er zijn aanwijzingen dat bedrijfsprestaties met elkaar samenhangen – en dat de impact van het tekort aan arbeidskrachten kan worden verzacht als bedrijfsleiders het volledige potentieel van hun supply chain- en logistieke activiteiten begrijpen en het belang van het behouden van werknemers voor de prestaties van de supply chain en de logistiek inzien.

Voor alle informatie kan je het hele rapport hier vinden.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.