Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
De draadloze evolutie in industriële voertuigen en warehousing
Mobiele unit 40A (bird-40A).

De draadloze evolutie in industriële voertuigen en warehousing

In de snel veranderende wereld van warehousing en logistiek speelt technologie een cruciale rol in de efficiëntie en automatisering van processen. Multipowr is een pionier in draadloze oplaadtechnologieën. Het biedt met Buzzard een antwoord op deze uitdagingen. Buzzard is immers een gamechanger in het opladen van industriële elektrische voertuigen zoals Automated Guided Vehicles (AGV’s) en Autonomous Mobile Robots (AMR’s).

De Buzzard-productlijn, momenteel met de modellen Buzzard40 en Buzzard80, markeert een significante vooruitgang in de manier waarop elektrische voertuigen worden opgeladen. Deze producten bieden een stroomcapaciteit tot 320 ampère, draadloos. Met geavanceerde Bluetooth Mesh-technologie bieden ze betrouwbare en schaalbare communicatie doordat elke AGV of AMR fungeert als knooppunt dat berichten kan ontvangen, verzenden en doorsturen. Dit zorgt voor een sterk netwerk dat zich aanpast aan groeiende wagenparken en het faciliteert ook ‘instant wireless charging’. De draadloze energieoverdracht naar de batterij start meteen zodra de AGV of AMR zich correct voor de laadpaal positioneert. De AGV’s delen in real time gegevens over hun locatie, batterij- en taakstatus. Dit zorgt niet alleen voor een optimale coördinatie van de voertuigen en een efficiënte routeplanning, maar ook voor optimale bedrijfsprocessen. Bovendien kan het netwerk eenvoudig worden geïntegreerd met bestaande IoT-systemen, waardoor centraal beheer, monitoring, onderhoud en updates gemakkelijk verlopen. Zo blijft de laadinfrastructuur eenvoudig te beheren en kan ze optimaal presteren.

V.l.n.r.: Istvan Horvath (Business Development Manager), Peter Besard (CEO) en Tom Van Acker (COO).

Voordelen van draadloos opladen

“Een van de meest significante voordelen van de Buzzard is het drastisch verminderen van de downtime van voertuigen”, zegt COO Tom Van Acker. “Met de mogelijkheid voor ‘opportunity charging’ kunnen AGV’s en AMR’s snel en efficiënt opladen tijdens korte operationele pauzes. Dit systeem zorgt voor bijna ononderbroken werktijden, wat cruciaal is voor 24/7 operationele magazijnen en productiefaciliteiten. Deze continue beschikbaarheid minimaliseert de impact van laadbeurten op de productiviteit. De technologie van de Buzzard elimineert de noodzaak voor handmatige interventie, waardoor voertuigen zonder menselijk ingrijpen kunnen opladen. Dit draagt niet alleen bij aan de efficiëntie door de oplaadtijd te minimaliseren, maar verhoogt ook de veiligheid op de werkvloer. Het systeem is volledig onderhoudsvrij dankzij het ontbreken van fysiek contact en bewegende onderdelen. Dit resulteert in lagere operationele kosten en minimale downtime. Daarnaast biedt het ontbreken van fysieke laadcontacten extra veiligheid in magazijnen waar vocht, stof of ruwe weersomstandigheden voor schade kunnen zorgen.”

Minimale Total Cost of Ownership

Met de draadloze Buzzard-oplaadtechnologie ervaren bedrijven een minimale Total Cost of Ownership. Het elimineren van handmatige interventie, het onderhoudsvrije ontwerp en de ‘opportunity charging’ verminderen de impact van laadbeurten op de productiviteit. Ze zorgen voor een betere efficiëntie en optimale kosteneffectiviteit op lange termijn.

Flexibiliteit en schaalbaarheid

De Buzzard onderscheidt zich verder door zijn schaalbaarheid. “Het draadloze oplaadsysteem kan gemakkelijk worden uitgebreid zonder ingrijpende infrastructurele wijzigingen, waardoor bedrijven flexibel kunnen reageren op veranderende operationele eisen. Zowel Buzzard40 als Buzzard80 kunnen trouwens in parallel worden ingezet dankzij de geavanceerde Bluetooth Mesh-technologie. Op die manier kan een batterij met 320 ampère worden geladen. Dankzij het modulaire ontwerp kunnen extra AGV’s of laadstations eenvoudig worden toegevoegd, waardoor organisaties snel kunnen inspelen op veranderende productie- en logistieke eisen”, aldus Tom.

Buzzard40 wallbox

Marktleider

Het in Gent gevestigde Multipowr, opgericht in 2022, bouwt voort op twintig jaar onderzoek en ontwikkeling in de draadloze oplaadtechnologie. Tom licht toe: “Met een hoogopgeleid inhouse hardware en software engineering team in België en India en met productiefaciliteiten in eigen beheer in Hongarije blijven we innoveren om aan de snel veranderende eisen van klanten en industrie te voldoen. Onze klanten, waaronder grote industriële en logistieke bedrijven, waarderen onze betrouwbaarheid en inhouse capaciteiten. Ze zien het als een garantie voor de huidige en toekomstige geavanceerde technologische oplossingen.”

Absoluut concurrentievoordeel

Met Buzzard biedt Multipowr een toekomstbestendige oplossing die de operationele efficiëntie verhoogt. De Buzzard producten zijn een bewijs van de potentie van draadloze technologie om de traditionele benaderingen van energiebeheer en voertuigefficiëntie te transformeren. Dit biedt bedrijven een absoluut concurrentievoordeel in een veeleisende markt. “Buzzard is voor onze klanten een onmisbaar element binnen het succesvol opmaken van een toekomstbestendige roadmap waarbij innovatie en klantgerichtheid centraal staan. De integratie van Buzzard stelt hen in staat om te excelleren in snel veranderende industriële omgevingen”, besluit Tom.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.