Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Consafe Logistics biedt krachtige WMS & WCS-oplossing voor slim warehousemanagement
De deelnemers konden ook partnerdemo’s op de werkvloer bijwonen.

Consafe Logistics biedt krachtige WMS & WCS-oplossing voor slim warehousemanagement

Op 25 april 2024 tekenden ruim 40 deelnemers present op het netwerkevent ‘Discover the future in warehousing’ van Consafe Logistics. Deze toonaangevende WMS-marktspeler rolde de rode loper uit voor klanten, prospecten en experten om samen te brainstormen over markante trends die de logistieke sector mee vormgeven. “Als internationaal leverancier van innovatieve software voor warehousemanagement willen we onze klanten klaarstomen voor een toekomstbestendig magazijnbeheer”, aldus Guido Vangenechten, kersvers Country Manager België. 

Plaats van afspraak van dit klantenevent was het Training Center van Saint-Gobain Gyproc in de Antwerpse haven. “Deze wereldspeler op het vlak van gipsproducten en -systemen doet al vele jaren een beroep op onze WMS-oplossingen”, geeft Guido aan. “Het bedrijf investeert immers volop in softwareoplossingen om de digitalisering, automatisering én verduurzaming op hun sites te versnellen. Met Astro WMS® – het vlaggenschip van ons softwareaanbod – geven we hen de nodige tools om een helder zicht te krijgen op alle aspecten van de toeleveringsketen en om logistieke automatisatieprojecten op elkaar af te stemmen.”

Focus op groeisectoren

Saint-Gobain Gyproc is slechts een van de tientallen klanten die tevreden een beroep doen op de WMS-software en bijhorende expertise van Consafe Logistics. “Al meer dan 25 jaar lang focussen we op vier sectoren: food & beverage, manufacturing, retail en wholesale”, schetst Guido. 

“Daarnaast breiden we ons actieterrein uit naar transport- en logistieke bedrijven, zodat we ook in deze sector mee onze schouders kunnen zetten onder uitdagende projecten. Denk bijvoorbeeld aan het optimaliseren van pickingroutes in warehouses, waardoor medewerkers zo efficiënt mogelijk doorheen magazijnstellingen kunnen navigeren. Ook het slim beheren van voorraadallocatie en vullingsgraad van verzenddozen is perfect mogelijk met onze WMS-software. Hoe vermijd je dat je te veel lucht vervoert? En hoe stockeer je goederen in je magazijn op zo’n manier dat veelgevraagde items – en hun toebehoren – het makkelijkst toegankelijk zijn? Het zijn vragen waar we een antwoord op bieden.”

Het Consafe Logistics klantenevent vond plaats in het Training Center van Saint-Gobain Gyproc in de Antwerpse haven.

Langetermijnrelatie

Voor Guido staat één ding als een paal boven water: wie investeert in een WMS-oplossing van Consafe Logistics, is vertrokken voor een langetermijnrelatie met het team. “Naast innovatieve softwaretools zetten we als leverancier ook hard in op persoonlijke service en advies op maat. Als WMS-speler focussen we op onze corebusiness. Voor aanverwante oplossingen gaan we strategische allianties aan met externe partners. Die gebundelde kennis vloeit terug naar ons team van eigen medewerkers, wat trouwens nóg een sterkte is van ons bedrijf.”Jaarlijks gaat bij Consafe Logistics minstens 10% van de bedrijfswinst naar onderzoek en ontwikkeling. “We sparen dus kosten noch moeite om onze bestaande platformen te verbeteren en om nieuwe toepassingen te ontwikkelen”, aldus Guido.

Lokale ondersteuning

Met de komst van Guido Vangenechten als Country Manager België wil Consafe Logistics – een van oorsprong Zweeds bedrijf – ons land volop uitspelen als volgende bestemming voor de bedrijfsgroei. “We beheren al magazijnen in België vanuit onze Zweedse en Nederlandse kantoren.” 

“Laat ons verderwerken op deze solide basis om onze ondersteuning aan Belgische bedrijven verder te verbeteren. We zijn al gestart met de ontwikkeling van onze lokale ecosystemen met logistieke consultants, automatiseringsbedrijven en hardwarepartners. Lokale ondersteuning via vlot bereikbare experten in de eigen taal: daar gaat het om.”

Interactief netwerkevent

Terug naar het netwerkevent dat Consafe Logistics eind april organiseerde. “Het werd een boeiend en interactief event met tal van inspirerende inzichten en tips over nieuwe warehousingtrends”, blikt Guido terug. “We gaven vier trouwe partners en onze klant Saint-Gobain een platform om in te zoomen op een specifieke trend. Samen met de aanwezige deelnemers wisselden we van gedachten over de troeven van autonome robots in warehousing, de opmars van AI-gestuurd magazijnbeheer, het belang van ergonomisch werken en de voordelen van ons Astro WMS®-pakket op weg naar een efficiënte logistieke keten. Ik kijk alvast uit naar een volgend event om samen met ons netwerk opnieuw leerrijke ervaringen uit te wisselen!”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
nl_NLDutch