Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Compacte opslagsystemen zorgen voor maximaleefficiëntie
Compacte opslag van grote platen in een U-BOX.

Compacte opslagsystemen zorgen voor maximaleefficiëntie

Robuust maatwerk

Is je huidige opslag van profielen en platen te chaotisch en te onoverzichtelijk? Wil je minder tijdverlies bij de handling? Klop dan even aan bij Eurostorage. Zij hebben de oplossing in huis, standaard of op maat. Plaatsbesparing, tijdsbesparing en efficiënte handeling zijn hun troefkaarten.

Eurostorage is verdeler van een uitgebreid gamma aan opslagsystemen voor platen en profielen. Voornamelijk voor de metaalverwerkende industrie, van kmo tot multinational, maar ook voor sectoren als zorg en diensten. 

“Onze opslagsystemen creëren een absolute efficiëntiewinst en een stevige besparing aan arbeidsuren”, zegt Davy Moreels die er sinds juli vorig jaar aan het roer staat. “De operator heeft immers een directe toegang tot de materialen waardoor hij veel sneller kan werken. Dit geldt zowel voor het uitnemen als voor het beladen. Door gebruik te maken van honderd procent uitrolbare lades op wielen, krijg je onmiddellijk toegang tot profielen en plaatwerk.” Eurostorage biedt opslagsystemen voor alle types materialen en in meerdere afmetingen. Kleine (rest)platen van 1 tot 2 meter of zware platen van 6 meter kunnen elk in een passende oplossing worden opgeslagen. Voor langgoed zijn er oplossingen voor lengtes van 3, 6, 12 en zelfs 20 meter met een laadvermogen per lade tot 9 ton indien nodig.

Efficiënt beladen en uitladen van langgoed met laadbrug.

Ergonomisch en veilig werken

Een platenmagazijn bestaat uit een combinatie van een onderste en een bovenste blok. Het onderste bevat uittrekbare laden om de metalen platen uit het platenrek vrij te maken voor overbrenging via de bovenloopkraan. Het bovenste blok is voorzien van laden die door de kokeropeningen voor de vorken uitgeladen kunnen worden met een heftruck. Het is een absoluut compacte en overzichtelijke opslagmethode met een groot gebruiksgemak en focus op veiligheid. Het transporteren van de platen naar de machine gebeurt met de laadbrug en zuignappen of hefmagneten.

Combinatie van uitrolladen met heftruckopslag.

Opslag in de hoogte 

Omdat de materialen over verschillende laden verspreid en gelabeld worden, heeft de operator een duidelijke kijk op zijn voorraad en kan hij zijn stock optimaal beheren. “De handling zelf vraagt overigens weinig fysieke inspanning, wat meteen een ergonomische bonus oplevert. Het uitschuiven van de laden gebeurt manueel of in geval van zwaardere belading met een draaihendel. Onze systemen bieden een sterke plaatsbesparing ten opzichte van het materiaal op de grond te plaatsen, zoals we vaak zien bij onze klanten. Op dezelfde vloeroppervlakte stockeer je in de hoogte maar je behoudt steeds de directe toegang tot het materiaal. Voor opslag van volle pakketten plaatsen we hoofdzakelijk horizontale systemen, maar lichter materiaal en reststukken kunnen ook verticaal worden gestockeerd.”

Directe toegang tot platen met vacuümsysteem.

Kostenbesparing op manuren

Los van enkele standaardsystemen die steeds op voorraad zijn, maakt Eurostorage vooral opbergsystemen op maat. “De klant kan zelf alle parameters bepalen. Eens wij een goed beeld hebben van de beschikbare ruimte, bepalen wij tijdens een interactief gesprek de beste configuratie. We volgen het project van a tot z op en pakweg tien weken na de bestelling volgt de oplevering. Met een eenmalige investering zit je voor jaar en dag goed. In principe vragen onze systemen geen onderhoud. Het terugverdieneffect is dankzij onze robuuste constructie dan ook zeer groot. En als er dan toch eens een zeldzaam defect optreedt, reageren we snel en sturen we binnen de kortste keren een team ter plaatse.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.