Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Bolckmans combineert bouwvakmanschap en warme familiewaarden
Gevels in beton, glas en hout bewijzen de polyvalente aanpak van Bolckmans.

Bolckmans combineert bouwvakmanschap en warme familiewaarden

Industriële prefab bouwprojecten uitgevoerd door een eigen team van specialisten, een no-nonsenseaanpak en respect voor budget en timing. Daar staat Bolckmans voor. Het bedrijf uit Hoogstraten viert dit jaar zijn vijftigjarig jubileum. Tijd voor een beknopt portret, met een inspirerend bouwproject in de kijker.

Het verhaal van Bolckmans start in 1973. In dat jaar begon het bedrijf vanuit de Noorderkempen als stallenbouwer voor landbouwers. Midden jaren 80 realiseerde het zijn eerste grote projecten in de haven van Antwerpen. De voorbije decennia groeide de onderneming uit tot een allroundspeler in industriebouw, met projecten in zowel beton, staal als hout. Door de keuze voor prefab bouwen slaagt het team van Bolckmans erin om kostenefficiënte, kwalitatief hoogstaande én zeer duurzame projecten op te leveren. Alvorens de eerste spreekwoordelijke steen wordt gelegd, tekenen ze elk gebouw – van kantoorruimte tot magazijn – tot in de kleinste details uit aan de hand van een BIM-model. 

Eigen team van experten

Dankzij een team van 140 vaste medewerkers, aangevuld met een uitgebreide ploeg van onderaannemers, kan Bolckmans de bouwdroom van al zijn klanten realiseren. Op maat en hands-on. 

Op basis van een strak geleid proces werkt een eigen team van ingenieurs en architecten elk bouwontwerp volledig uit, steeds in overleg met de architect van de klant. Omdat Bolckmans zeer weinig personeelsverloop heeft, bouwde het bedrijf de voorbije decennia een schat aan waardevolle expertise op. Lees: je vindt er meer dan 2.000 jaar bouwervaring onder één dak!

Boni Voorhelst, commercieel directeur, en Dimitri Huygen, CEO van Bolckmans.

Focus op duurzaamheid en aangepaste contract-formules

Het engineeringteam van Bolckmans focust dagelijks op thema’s als duurzaamheid (BREEAM, WELL…), de CO2-ladder, total cost of ownership, life cycle costing en andere technische aspecten die het verschil maken bij de bouw van een bedrijfsgebouw. Met aangepaste contractformules, zoals onder meer bouwteam, design & construct en turnkey, genieten klanten scherpe prijsvoorwaarden, gekoppeld aan een snelle en efficiënte samenwerking tussen alle partijen.

Project in de kijker

Een van de projecten waarop het team van Bolckmans erg trots is, is het ontwerp en de bouw van een magazijnruimte met kantoor voor Ethnicraft. Dit Belgisch bedrijf ontwerpt en produceert al meer dan 25 jaar authentieke, moderne en tijdloze meubelen in massief hout. Voor deze ambitieuze onderneming – die ook in Frankrijk en de VS nieuwe gebouwen laat optrekken – bouwde Bolckmans in Boom een nieuwe vestiging. Ze is opgetrokken uit beton, glas én hout, met centrale aandacht voor duurzaamheid en het welzijn van werknemers en bezoekers.  ■ 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.