Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Bachelor Supply Chain Management genereert duurzame impact
Het programma Supply Chain Management voldoet aan verschillende nationale en internationale kwaliteitslabels.

Bachelor Supply Chain Management genereert duurzame impact

Gegeerde profielen op de arbeidsmarkt

Voor wie een actieve loopbaan ambieert in de logistieke sector, biedt de professionele bacheloropleiding Supply Chain Management aan HOGENT een meer dan solide basis. Dat het gegeerde profielen zijn op de arbeidsmarkt, staat buiten kijf.

Supply Chain Management is een afstudeerrichting binnen de brede opleiding bedrijfsmanagement. In tegenstelling tot andere hogescholen kiest HOGENT ervoor om de afstudeerrichting al vanaf het eerste jaar een eigen profiel te geven. “Bij de eerste les al wordt de link gelegd met het beroepsleven en worden de studenten wegwijs gemaakt in hoe je de volledige keten optimaliseert: van inkoop tot opslag, productie, verkoop, logistiek en klantenservice”, zegt Fabienne Mornie die de afstudeerrichting inhoudelijk coördineert. “Studenten werken samen met leveranciers en afnemers, zowel nationaal als internationaal. Het uiteindelijke doel is onze studenten de tools aan te leren om een duurzame impact te genereren op de gehele supplychain. En dit door de verschillende schakels op een doordachte manier te organiseren.”

Actuele cursussen

Mornie beklemtoont dat het merendeel van de lectoren ervaring heeft opgebouwd in het logistieke werkveld. Een aantal onder hen combineren vandaag een onderwijsopdracht met een functie in het bedrijfsleven. Daardoor kunnen ze perfect de vinger aan de pols houden en blijft hun cursus steeds actueel. “Het helpt ons ook om zowel regionaal, nationaal als internationaal een nauwe samenwerking uit te bouwen met het beroepenveld. Maar ook met andere hogescholen en universiteiten slaan we de handen in elkaar om onze kennis breed te delen.”

Erkend douanevertegenwoordiger

Het programma dat HOGENT aanbiedt, voldoet aan verschillende nationale en internationale kwaliteitslabels. De opleiding heeft een erkenning als gespecialiseerde opleiding inzake douane-, btw- en accijnsreglementering. Afgestudeerden kunnen zich laten inschrijven in het stamregister als erkend douanevertegenwoordiger. Het diploma geeft ook toegang tot het beroep van zelfstandig expediteur. Op zijn minst is dat een sterke troef voor een internationale carrière.  

Infodagen
Kennismaken met de opleiding Supply Chain Management kan tijdens de HOGENT-infodagen op zaterdag 20 april, 29 juni en 7 september 2024. Meer info: www.hogent.be/opleidingen/bachelors/bedrijfsmanagement/supply-chain-management

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
nl_NLDutch