Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Automatische hoogbouwmagazijnen voor logistieke topprestaties
Alheembouw verzorgde de volledige uitvoering en coördinatie van het nieuwe volautomatische hoogbouwmagazijn van Barry Callebaut in Lokeren.

Automatische hoogbouwmagazijnen voor logistieke topprestaties

Bedrijven en logistieke spelers die voor de bouw van hun nieuwe opslagruimte een ervaren en betrouwbare bouwpartner zoeken, vinden bij Alheembouw de combinatie van innovatie, kwaliteit en duurzaamheid. En ook een uitgesproken specialisatie in het ontwerpen, bouwen en afwerken van automatische hoogbouwmagazijnen. Met dank onder meer aan een zestigtal ingenieurs-projectleiders die dagelijks hun brede technische kennis inzetten om professionele bouwdromen te realiseren.

Bouw van een stapelmagazijn van 9.000 m² en een highbaywarehouse van 46 meter hoog met bijna 80.000 palletplaatsen.

Met ruim vijf decennia aan bouwervaring – want opgericht in 1970 – is Alheembouw vanuit het West-Vlaamse Oostnieuwkerke uitgegroeid tot een aannemer-ontwikkelaar die ieder bouwproject aankan, in elke sector. Voeding, farma, FMCG, maakbedrijven, scholen… you name it. “Onze roots liggen in de groenten- en aardappelverwerkende sector”, zegt commercieel directeur Sam Vansteenbrugge. “Sinds begin jaren 70 hebben we naam gemaakt in de industriebouw, met de ontwikkeling van diepvriesloodsen en fabriekshallen. De voorbije decennia hebben we ook een ruime ervaring opgebouwd in publiek-private samenwerkingen, totaalprojecten, retail en DBFM-projecten (Design, Build, Finance and Maintain, n.v.d.r.).”

Het eerste Belgische warehouse van meer dan 50.000 m² dat het BREEAM Outstanding- certificaat zal behalen.

Van eerste bouwschets tot turnkey-oplevering

Bij het volledige team van Alheembouw dat 210 medewerkers sterk is, heerst een duidelijke visie: excellentie in de bouwsector bereiken door voortdurende innovatie en het leveren van ongeëvenaarde kwaliteit. “We houden van uitdagende bouwprojecten waar we onze meerwaarde kunnen tonen”, aldus Sam. Als bouwpartner met erkenning klasse 8 categorie D sparen we kosten noch moeite voor afgewerkte projecten die steunen op kwaliteit, veiligheid en aandacht voor duurzaamheid. Onze attesten ISO 9001, ISO 45001 en ISO 14001 zijn hiervan het beste bewijs. Als een ondernemer bij ons aanklopt, dan kunnen we hem of haar geruststellen dat we aan een schets voldoende hebben om de bouwdroom tot in de kleinste details waar te maken. Van plan tot grondwerken, en van constructie tot magazijninrichting. Die turnkeybenadering is een van onze grote troeven.”

Voor Dematra in Deinze bouwde Alheembouw het grootste 2D-shuttlemagazijn in België.

De troeven van een hoogbouwmagazijn

Opvallend is dat de vraag naar hoogbouwmagazijnen bij de West-Vlaamse bouwpartner blijft stijgen. Dit is volgens Sam geen toeval. “Automatische hoogbouwmagazijnen bieden aanzienlijke voordelen ten opzichte van klassieke opslagruimtes. Dankzij hun verticale ontwerp kan men tot veertig meter hoog stapelen, waardoor je de beschikbare ruimte optimaal benut en meer goederen op een beperkt grondoppervlak opslaat. Die hoge opslagdichtheid zorgt ook voor een hoge processnelheid en flexibele transport- en pickingmogelijkheden, met een snellere orderafhandeling als bijkomend positief effect. Vanuit Alheembouw dragen we dus indirect bij aan lagere operationele kosten en een efficiëntere materiaalstroom, op weg naar een modern supplychainmanagement.”

In Zeebrugge werd het spoormagazijn van ECS, een leverancier van geïntegreerde supplychainlogistiek en intermodale transportoplossingen, aanzienlijk uitgebreid.

Innovatieve bouwprojecten in de kijker

Op het vlak van logistieke hoogbouwprojecten kan Alheembouw al meer dan vijftig mooie referenties voorleggen. Sam zet drie projecten in de kijker: “Met Alheembouw verzorgden we de volledige uitvoering en coördinatie van het nieuwe volautomatische hoogbouwmagazijn van Barry Callebaut in Lokeren, in combinatie met een gewone opslag- en kantoorruimte. De lat lag hier hoog, met de ambitie om als eerste Belgische warehouse van meer dan 50.000 vierkante meter het BREEAM Outstanding-certificaat te behalen. Voor Dematra bouwden we het grootste 2D-shuttlemagazijn in België, met een stapelmagazijn van 9.000 vierkante meter en een highbaywarehouse van 46 meter hoog met bijna 80.000 palletplaatsen. En in Zeebrugge vroeg ECS, een leverancier van geïntegreerde supplychainlogistiek en intermodale transportoplossingen, ons om hun spoorgebonden magazijn aanzienlijk uit te breiden, goed voor een oppervlakte van 14.250 vierkante meter. Drie projecten waarop ons team erg trots is.”  ■ 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.