Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Al 125 jaar een baken van vertrouwen
Yale stond meer dan 120 jaar geleden aan de wieg van de heftruckindustrie. (Beeld: Yale)

Al 125 jaar een baken van vertrouwen

Voor landbouw en industrie

Met zijn focus op volledige ontzorging is Hilaire Van der Haeghe NV een betrouwbare partner voor aankoop of verhuur van materiaalbehandelingsmachines. Trouw aan de waarden van een familiebedrijf zijn service en vertrouwen sleutelwoorden. Dat klanten deze aanpak waarderen, staat buiten kijf.

Het is een feestjaar bij HH Industry, onderdeel van Hilaire Van der Haeghe NV. Precies 125 jaar geleden keerde
Hilaire Van der Haeghe naar Vlaanderen terug, na een Amerikaans avontuur op zoek naar nieuwe technologieën. In zijn reiskoffer zaten licenties die hem toelieten hier wasmachines en wringers, de voorloper van de droogkast, te verdelen. Hilaire Van der Haeghe NV was geboren en vond onderdak in een klein winkeltje aan het Centraal Station in Antwerpen. 

Rond de woelige oorlogsjaren kwam de tweede generatie aan het roer. Die legde de basis voor de industrietakken landbouw en industrie waarin het bedrijf vandaag nog steeds actief is. Inmiddels staat met Jean-Christophe Smeets nu de vierde generatie aan het hoofd van het familiebedrijf. En de voorkeur voor de hoogste kwaliteitsstandaarden zit nog steeds in het DNA van de organisatie.

Addax is de Belgische fabrikant van elektrische lichte bedrijfsvoertuigen. (Beeld: Addax)

Exclusieve merken

“Wasmachines en wringers worden niet meer verdeeld, maar de naam en faam van het bedrijf is wel stevig gegroeid. Trouw aan de filosofie van onze oprichter zijn we nog steeds alleen-invoerder van exclusieve merken. In de land- en tuinbouwtakken werken we met een uitgekiend dealer-netwerk, in de industrie opteerden we voor een rechtstreekse marktbenaderingsstrategie met de eindklant”, vertelt Michel De Maeyer, Business Unit Manager HH Industry. 

Vier businessunits

Onder de vleugels van Van der Haeghe NV huizen vandaag vier entiteiten. “HH Agri is invoerder van Fendt, de Duitse marktleider voor tractoren, en Amazone, dat zaai- en plantmachines maakt. 

HH Garden is er voor de professionele tuinbouwers en -aanleggers, en voor groendiensten en gemeentebesturen is er hun dochter HH Municipal, met een aanbod  van grasmaaiers over compacttractoren tot straatveegmachines. Derde landbouwtak is het in Fernelmont, nabij Namen, gelegen AG-Tec waar de grote tractoren en oogstmachines van het merk Claas onderdak hebben. 

HH Industry, ten slotte, is de jongste telg, opgericht in 1947. Oorspronkelijk bestond de corebusiness uit wegenmachines en bulldozers. In de jaren 60 stapten we over naar materiaalbehandeling met heftrucks van het Amerikaanse Allis-Chalmers. Toen die besloten om de heftruckafdeling niet verder te zetten in Europa, startte in 1984 de verdeling van het Amerikaanse Yale dat een zeer ruim aanbod heeft van onder andere stapelaars, orderpickers, lichte en zware heftrucks en smallegangentrucks. Yale is top drie in de VS en stond meer dan 120 jaar geleden aan de wieg van de heftruckindustrie met onder andere de eerste elektrische heftruck. Het bedrijf is dus niet alleen zowat even oud als Van der Haeghe, maar blinkt ook uit in vernieuwing en toekomstvisie.”

Adladus maakt industriële reinigingsrobots. (Beeld:Adladus)

Snelle service

Twee jaar geleden kwamen er nog twee merken bij in de portefeuille van HH Industry. Addax is de Belgische fabrikant van lichte elektrische bedrijfsvoertuigen die voor diverse logistieke taken in industrie en distributie ingezet kunnen worden. 

Het Duitse Adladus, Latijn voor helper, maakt industriële reinigingsrobots die volledig autonoom en programmeerbaar grote oppervlaktes zoals luchthavens en warehouses boenen en vegen. “We benaderen de markt rechtstreeks met ons eigen verkoopteam dat heel sterk inzet op demonstraties. Testen is meestal kopen.” Naast nieuwe machines is er ook een gecertificeerd tweedehands aanbod. 

Dit zijn eigen merkmachines die terugkomen uit leasing en na een volledige make-over terug aangeboden worden met garantie. Ideaal voor kleinere bedrijven, zelfstandigen of klanten met een sporadisch gebruik ervan. “Nieuw of tweedehands, in leasing of aangekocht, de klant kan steeds op een snelle service rekenen. In 98% van de gevallen staan we er dezelfde dag of de dag nadien. Die snelle service, samen met ons premium materiaal is de sleutel tot ons succes. Trouwens, ook voor korte- of langetermijnverhuur kunnen klanten bij ons terecht”, vult Michel aan.  ■ 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.