Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Aandrijfoplossingen voor intralogistiek – NORD DRIVESYSTEMS op LogiMAT
Met een rendement van 95% overtreft de IE5+ synchroonmotor van NORD DRIVESYSTEMS zelfs de hoogst gedefinieerde efficiëntieklasse IE5

Aandrijfoplossingen voor intralogistiek – NORD DRIVESYSTEMS op LogiMAT

Op de internationale vakbeurs voor intralogistieke oplossingen en procesmanagement presenteert de aandrijfspecialist zijn betrouwbare en energie-efficiënte aandrijvingen voor de industrie.

In de intralogistiek moeten pakketten met verschillende gewichten continu worden getransporteerd, vaak over relatief lange afstanden. Daarbij worden speciale eisen gesteld aan de prestaties, betrouwbaarheid en energie-efficiëntie van de toegepaste aandrijftechnologie. NORD DRIVESYSTEMS ontwierp hiervoor passende aandrijfoplossingen en presenteert deze van 19 tot 21 maart 2024 op de LogiMAT in Stuttgart.

Speciaal voor de intralogistiek ontwikkelde NORD DRIVESYSTEMS de DuoDrive reductor/motor combinatie. Een zeer efficiënte IE5+ synchroonmotor van NORD is in een vlakke reductor geïntegreerd, waardoor een extreem hoog rendement wordt bereikt. DuoDrive realiseert een constant koppel over een breed toerentalbereik, waardoor een aanzienlijke reductie van het aantal aandrijfvarianten in een systeem mogelijk wordt. Dit resulteert in geminimaliseerde administratieve kosten en gestroomlijnde serviceprocessen.

De NORD ECO-service helpt bij het vinden van de meest efficiënte aandrijfoplossing voor een specifieke toepassing, bijvoorbeeld in de intralogistiek.

Compact, onderhoudsvriendelijk, inplugbaar

Daarnaast zijn de decentrale NORDAC ON frequentieomvormers geoptimaliseerd voor de vereisten van horizontale transportbandtechnologie. Met hun compacte ontwerp, eenvoudig onderhoud en plug-in mogelijkheden zijn ze vooral geschikt voor grote intralogistieke systemen met verschillende aandrijfunits. In de NORDAC ON+ versie zijn ze speciaal ontworpen voor combinatie met de IE5+ motor.

NORD ondersteunt zijn klanten niet alleen met geschikte en zuinige aandrijfcomponenten, maar ook met competente diensten. Zo helpt de NORD ECO service bij het vinden van de meest efficiënte aandrijfoplossing voor een specifieke toepassing. Hierbij wordt het energieverbruik van een systeem gecontroleerd met behulp van een meetapparaat. Evaluatie van de data maakt duidelijk op welke terreinen het systeem inefficiënt werkt, waarna NORD adviseert over de keuze van efficiëntie geoptimaliseerde aandrijfoplossingen.

Consequent en verantwoordelijk handelen

Op de LogiMAT presenteert NORD eveneens zijn duurzaamheidsprogramma. De aandrijfspecialist verplicht zich om op een ecologisch, economisch en sociaal verantwoorde manier te handelen – en daarmee zekerheid te bieden aan klanten die zich ook houden aan de Supply Chain Act.

NORD DRIVESYSTEMS presenteert zijn aandrijfoplossingen voor intralogistiek van 19 tot 21 maart 2024 op de LogiMAT in Stuttgart. U vindt het bedrijf op stand 3C41 in hal 3.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.